Интервю с Иън Лу, регионален продуктов мениджър на Asus (Tech OFFNews ep. 1.3)

Наука OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2016 в 17:04 4687 0

По какво се различават различните серии в геймърската периферия на ASUS?

Като говорим за гейминг периферия, серията Strix, разбира се би трябвало да е избор номер едно. Бих използва подобно сравнение: когато сте в играта, искате да сте победителя, царя на играта и Strix е най-добрият избор. Колкото за Republic of Gamers (ROG) – тази серия произхожда от овърклокинга, така че символизира екстремната производителност. Това е царят на царете. Echelon серията всъщност е на същото ниво като Strix, но е насочена основно към играещите First Person шутъри, военни игри и подобни.

Кога се очаква да пуснете в продажба клавиатура Republic of Gamers?

На българския пазар ROG клавиатурата се очаква да се появи през второто тримесечие на 2016 година. Всъщност ние получихме и много запитвания от потребители по тази тема. Причината да се бавим малко повече е, че искаме да представим възможно най-добрия продукт и сме доста сигурни, че ще покажем най-добрата производителност с него.

Кога ще видим на българския пазар ROG Spatha мишката?

В момента сме на финалната фаза и Spatha също се очаква да се появи на пазара тук през второто тримесечие на 2016 г., заедно с ROG клавиатурата.

Наскоро представихте и Strix звукови карти. Защо има нужда от дискретни звукови карти, при специализираните вградени на дъното решения?

Вграденият аудио процесор на ROG дънните платки е фантастичен, но в същото време е лесно да обясня защо имаме нужда от отделна звукова карта. С дискретната карта например можем да имаме изолиран сигнал и по-добро управление на мощността на звука.

Разкажете ни малко повече и за слушалките Strix 7.1?

Знам, че много хора ще сравняват този продукт с някои конкурентни. Всъщност е много трудно да се пресъздаде истински мултиканален звук за слушалки. Ние обаче използваме различен подход от други брандове. Например използваме USB интерфейс, така че звукът наистина е мултиканален, в сравнение с аналоговата връзка на други брандове. Това ви позволява по време на играта да различавате по-внимателно отделните звуци и разнообразните посоки, от които те идват. Това е важно предимство за играещите.

Какво още има в портфолиото ви от гейминг периферия?

Освен вече споменатите Strix, Echelon и ROG имаме и нова гейминг серия, наречена Cerebrus. Това е най-базовата серия. Но тя също е висок клас що се отнася до съотношението цена/производителност. При тази серия се концентрираме върху най-важното според нас – осигуряване на основните параметри. За клавиатурите от серията поставихме гумирани крачета, метална пластина отдолу, както и защита против заливане. Целим да увеличим лоялността сред клиентите си, като им дадем продукт, който издържа по-дълга и усилена гейминг употреба. При мишката пък смятаме, че в интерес на дългосрочната употреба, комфортът е най-важен. Cerebrus слушалките от своя страна могат да се използват ен само у дома, но и в движение. Така осигуряваме мултифункционалност – защото слушалките обикновено не се ползват само за игра на компютъра, но и можете да ги включите в смартфона си и да се насладите на музика например.

Тези продукти налични ли са на българския пазар?

Cerebrus се продава от декември и наистина с интерес очакваме първите отзиви от потребителите в България. По отношение на Strix, както виждате до мен, продуктът вече е на пазара, а вашата страна ще е и сред първите, в които ще се появят новите продукти от ROG серията.

Английска версия

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !