Нова технология за 3D принтиране печата с десет материала едновременно

Моделът е създаден от Масачузетския технологичен институт

Александър Александров Последна промяна на 27 август 2015 в 01:25 3868 0

Кредит MIT

Учени от Лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL – Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) към Масачузетския технологичен институт (МИТ) представиха иновативен 3D принтер, който може да създава комплексни обекти от много различни материали.

Триизмерните принтери са машини, които произвеждат всевъзможни реални обекти, следвайки 3D модел и създавайки го пласт по пласт в процес, наподобяващ работата на мастилено – струйните принтери. За целта те използват пластмаса или други материали (дори шоколад).

Новото при експерименталния модел, представен от МИТ е, че той може да създава продукти от десет изходни материала едновременно. Освен това принтерът може да работи в мащаби до 40 микрона, което е по-малко от половината дебелина на човешки косъм.

Други важни предимства на новата машина е, че може да се калибрира сама, както и да прави корекции в течение на работата. Ако бъде пусната на пазара, тя ще позволи на инженери, проектанти или просто фенове на триизмерното принтиране да създават много по-голямо разнообразие от продукти, включително такива, които преди е било невъзможно да бъдат направени с тази технология.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !