Световен ден на здравето 2023: Здраве за всички

СЗО Последна промяна на 07 април 2023 в 00:01 3091 0

Кредит World Health Organization

На 7 април 2023 - Световния ден на здравето - Световната здравна организация ще отбележи своя 75-и рожден ден.

През 1948 г. всички 61 страни на Организацията на обединените нации се обединяват и основават СЗО, за да се погрижат за здравето на всички, да пазят света в безопасност и да служат на уязвимите – така че всеки навсякъде  да може да постигне най-високото ниво на здраве и благополучие. Уставът на СЗО официално влиза в сила на първия Световен ден на здравето на 7 април 1948 г.

Целите на СЗО са постигане на възможно най-високо здравно равнище на всички народи. Здраве, според дефиницията дадена в конституцията на СЗО, означава не просто липса на болести и недъзи, а цялостно физическо, психическо и социално благосъстояние.

"75-ата годишнина на СЗО е повод да погледнем назад към успехите в общественото здравеопазване, които подобриха качеството на живот през последните седем десетилетия", пише на страницата на организацията.

Това е също така възможност за мотивиране на действия за постигане на възможно най-високо здравно равнище на всички народи и за справяне със здравните предизвикателства на днешния и утрешния ден.

Здраве, според дефиницията дадена в конституцията на СЗО, означава не просто липса на болести и недъзи, а цялостно физическо, психическо и социално благосъстояние.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !