50 години изследвания доказаха: Децата не трябва да се бият

Наука ОFFNews Последна промяна на 27 април 2016 в 13:14 6811 1

Кредит www.pinterest.com

Обширно проучване на изследователи от Университета на Тексас в Остин и Университета на Мичиган показа връзка между "пошляпването" на децата и тяхното поведение в бъдеще.

Колкото по-често родителите бият децата си, толкова е по-вероятно да имат проблеми с ученето, психични разстройства и демонстрират агресия и антисоциално поведение. Статията е публикувана в списанието Journal of Family Psychology, съобщава Еurekalert

Учените анализират всички публикукации по този въпрос в научните списания през последните 50 години. Общо участниците в тези проучвания са повече от 160 хиляди деца: това е най-всеобхватния анализ, представен по тази тема. Проучен ефектът конкретно на боя, а не физическото наказание като цяло. 

"Боят увеличава вероятността от широк спектър от нежелано поведение при деца. Като цяло, този метод води до противоположни ефекти в сравнение с това, което очакват родителите, които го прилагат," - заяви един от авторите Андрю Гроган-Кейлор (Andrew Grogan-Kaylor).

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

Танг

27.04 2016 в 17:42

А помежду си? Щото конкуренцията стимулира мисленето и изявите, а здравословното установяване на йерархия при децата (и момчета и момичета) е нещо напълно нормално, си мисля аз. Стига да не се изпада в крайности, разбира се.