Анимация: Космическият кораб на Илън Мъск BFS каца на Марс

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 октомври 2018 в 09:02 9799 0

Кредит: HazeGrayArt

Вижте тази анимация на HazeGrayArt, показваща как космическият кораб Big Falcon Spaceship (BFS), пилотираната част от системата за междупланетни полети на Илън Мъск Big Falcon Rocket (BFR) се приближава до Марс, спуска се и се приземява. 

През септември 2017 г. Mъск разказа за плановете на SpaceX да изпрати до 2022 г. два товарни кораба до Марс, а до 2024-та - още четири мисии - две товарни и две пилотирани. Крайната цел на SpaceX е да се основе човешка колония на Марс.

За Голямата ракета носител, която Мъск тогава шеговито нарече Big Fucking Rocket се говореше много. 

Системата BFR включва повторно използваема ракета и пилотиран космически кораб, който може да превозва около сто души. На ниска опорна орбита ракетата BFR може да изнесе 150 тона.

Тази година основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск съобщи, че космическия кораб BFR става 118 м, с 11% повече от първоначално оповестената височина. Това увеличение е главно за сметка на космическия кораб, чиято дължина скача от 48 до 55 метра. Има и други промени. Например, вариантът от 2017 г. включваше 6 двигателя Raptor, четири от които бяха вакуумни версии с големи дюзи, оптимизирани за използване в космоса. Но сега SpaceX предвижда разполагането на 7 Raptor-а на кораба, всичките едни и същи "космически" двигатели, които да задвижат огромната ракета BFR.


Новата версия на космическата част на огромната междупланетна транспортна система BFR на SpaceX, която Мъск представи на 17 септември 2018 г. Кредит: SpaceX

И двата основни компонента BFR (ракета и кораб) са оборудвани със собствени двигатели и крака за кацане. Това означава, че ще кацат на повърхността на планетата поотделно, по същия начин, както сега правят ракетите Falcon 9.

По-старият видеоклип на HazeGrayArt на приземяването на BFS v2017 на Марс.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !