12 август 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Да подкрепим младите "рицари на знанието"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 април 2015 в 11:37 23220

Българските млади "рицари на знанието" имат нужда от нашата помощ за участие на престижен международен турнир по естествознание.

Състезанието International Young Naturalists’ Tournament („Международен Турнир на младите естествоизпитатели") е нова и перспективна форма на отборно състезание с много-добри възможности за индивидуална изява за ученици с подчертани интереси в извънкласната работа по природните науки.

Турнирът е предназначен за ученици между 12-16 години, за които по-голямата част от природните науки в училищните учебни програми още не са разделени по специализирани предмети (физика, химия, биология) и поради това представят много по-добре интердисциплинарния характер на широк спектър от взаимно проникващи области на познанието за природата.


До сега нашите отбори имат няколко медала от това състезание, а за да се явяват на тазгодишното издание им трябва финансова подкрепа, която държавата не може да осигури.

Предстои третото издание на турнира в Белград, Сърбия между 19 и 26 юни.

Към днешна дата за участие в турнира в Белград са регистрирани 28 отбора от почти 20 страни, включително от БЪлгария, Китай, Индонезия, Бразилия, Обединените Арабски Емирства, Руската Федерация, Израел, Турция, Малта, Грузия, Йордания, Македония , Хърватска , Афганистан и др.

За да участват на турнира българските "рицари на знанието" са нужни 1640 евро, като в тази сума влизат разходите по пребиваването на отбора в града-домакин (гр. Белград), нощувки, храна и закуски в интервалите между отделните етапи на състезанието, всички нужни материали за участието в Турнира, вътрешен транспорт от/до мястото на провеждане, екскурзия, културна програма и др. необходими средства, които са еднакви за всички участници.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрез кампанията на DMS на този линк.


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.