Джеймс Хетфийлд от Металика стана доктор по астрофизика? Да, ама не

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 юли 2016 в 13:11 9047 0

Напоследък из социалните мрежи се върти сензацията, че Джеймс Хетфийлд е вече доктор, след като 12 години тайно е учел астрофизика в Калифорнийския технологичен институт.

Източникът е изданието Nevada County Scooper.

Scooper твърди, че в телефонно интервю Джеймс Хетфийлд е заявил "Харесва ми да правя музика, защото това е хубав начин на живот и получам удовлетворение от това. Но не мога да храня семейството си с удовлетворение", отбеляза д-р Хетфийлд в. "Така че аз реших, че след като Брайън Мей може да го направи, то мога и аз. Затова се включих в друг концерт. Оказа се, че съм много добър и в това". "Така че това е нещо," продължава д-р Хетфийлд. "Аз анализирах гравитационните лещи на квазари, измервайки структурата на областите им на излъчване".

Звучи истинско, нали?

Фейкът е разобличен в Quora. Сайтът Scooper, подобно на The Onion или ако щете - нашите Не!новини - е сайт за достоверно изглеждащи фалшиви новини. Забавно е и една хубава тренировка да проверяваме източниците си.

Все пак е доста невероятно в очите на член на световноизвестната банда, професията астрофизик да изглежда по-доходна, нали?

Така или иначе, единственият рок музикант - астрофизик си остава китаристът на Куин, Брайън Мей.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !