Грета е права: Размерът влияе върху избора на автомобил. Потвърдено е експериментално

Ваня Милева Последна промяна на 16 януари 2023 в 08:50 2640 0

Bugatti Chiron Кредит: Alexandre Prevot (CC BY-SA 2.0)

По ирония на съдбата и някои шеги може да се окажат верни. За първи път изследователи са открили експериментално пряка връзка между размера на пениса на мъжете и автомобилите, които предпочитат.

Преди няколко седмици в словесна престрелка в Twitter екоактивистката Грета Тунберг намекна за обратната корелация между мъжкия репродуктивен орган и размера на автомобила на бившият кикбоксьор, а сега скандален инфлуенсър Андрю Тейт, който я предизвика, изтъквайки, че има 33 автомобила, включително няколко хиперавтомобила. 

Независимо на чия страна сте в този спор, сега има и научни доказателства за обратната връзка между размера на пениса и мощността на автомобила.

Новото проучване, което все още не е рецензирано, твърди, че е установило, че мъжете оценяват спортните коли като по-желани, когато са били накарани да вярват, че размерът на пениса им е по-малък от средния. 

Екипът, ръководен от професор Даниел Ричардсън (Daniel C. Richardson) от катедрата по експериментална психология на UCL (Глобален университет в Лондон), набира 200 англоговорящи мъже на възраст между 18 и 74 години. Участниците изпълняват онлайн задача, за която им е казано, че е тест за способността им да запомнят факти, докато пазаруват различни продукти.

Във всеки кръг от експеримента на участниците се показва изявление на екрана за седем секунди, последвано от снимка на продукт – някои луксозни и някои ежедневни артикули. Те са помолени да покажат с помощта на плъзгач колко биха искали да имат продукта. За да завършат, им е показано или оригиналното твърдение отново, или твърдение с фина промяна и попитани дали е вярно или невярно.

Във всички тези въпроси са завоалирани някои твърдения за средния размер на пениса. Тези конкретни твърдения винаги са последвани от снимка на спортна кола. Работата е там, че не всички твърдени са били истина.

За да се опитат да манипулират самочувствието на участниците, на някои от групата им е показан "факта", че средният размер на еректирал пенис е 18 сантиметра, докато на останалите е казано, че е 10 сантиметра. Истинската средна стойност е някъде по средата. Идеята е, че мъжете, на които им е казано, че средният размер е много по-голям, отколкото е, следователно биха повярвали, че собственият им пенис е от по-малките и че обратното ще бъде вярно за онези, на които е казано, че средният размер е по-малък, отколкото всъщност е.

След като анализира резултатите, екипът установява, че мъжете, накарани да вярват, че пенисите им са по-малки от средните, са по-склонни да оценят спортните коли като много желани. Има ефект и от възрастта, като тази тенденция е много по-изразена при мъжете над 30-годишна възраст.

Като се има предвид, че работата все още не е рецензирана, вероятно е твърде рано да се правят твърди заключения. Въпреки това, както отбелязват авторите в статията, работата предоставя неприятни доказателства, че може да има известна истина в старата поговорка.

„Може би има нещо специфично, което свързва колите и пениса в мъжката психика. Тази хипотеза е подкрепена от данните в тази статия и би обяснила съществуването на фалическия образ на автомобила в ежедневните вицове, реклами и академичен дискурс [...] Индустрията на луксозните автомобили може да не желае да признае тази връзка, но нашите резултати ще осигурят някаква помощ.

И все пак бихме се учудили, ако това изследване не грабне награда в следващите Антинобелови награди.

Справка: Small Penises and Fast Cars: Evidence for a Psychological Link, Daniel C. RichardsonJoseph DevlinJohn S. HoganChuck Thompson https://psyarxiv.com/uy7ph/ 

Източник: Having A Small Penis And Driving A Sports Car May Be Linked After All, IFLScience

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !