Италия скоро ще достигне пика, след който броят на новите случаи ще спадне

Ваня Милева Последна промяна на 17 март 2020 в 10:07 18707 0

Италия скоро ще достигне пика си на разпространението на коронавируса, след който броят на новите случаи ще започне да намалява. Американският лекар и основател на Института за комплексни системи в Нова Англия Яниър Бар-Ям (Yaneer Bar-Yam) съобщи това в Twitter, обосновавайки се на кривата на заболяванията в страната.

Една седмица след ограничението на придвижванията в национален мащаб на Италия (8 дни след като се случи същото в Северна Италия), Италия има три дни със [почти] същия брой нови случаи. Това означава, че 5 дни след блокирането на случаите се изравняват в съответствие с типичния инкубационен период от 3-5 дни. Това е добра новина, заяви в пост в социалната медия Бар-Ям.

Здравните власти в Италия отчетоха около 3600 нови случая и 368 смъртни случая през последните 24 часа, съответно за 15.03  - 3497 и за 16.03 - 3590.

Това доведе до общ брой на заразите близо 27 980 в Италия и около 2 158 смъртни случая. Италия е на второ място по брой на съобщените инфекции и смъртни случаи само след Китай, където епидемията бе идентифицирана за първи път през декември

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !