Кои са победителите в конкурса на "Изтанцувай дисертацията си" (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 ноември 2015 в 13:52 2095 0

Сцена от филма-победител 

Списание Science представи резултатите от последния международния конкурс "Изтанцувай дисертацията си".

Голямата награда, както и победата в категорията "Обществени науки" получи Флорънс Метц (Florence Metz) от Университета в Берн, която обясни основните идеи на своята докторска дисертация на тема "Могат ли политическите мрежи да формулират политиката си?" (Do policy networks matter to explain policy design?) чрез танцов спектакъл.

Приятели помогнали на Флорънс с хореографията, репетициите и заснемането на видеото. Екипът успял само за три седмици да подготви презентацията.

За да обясни как различните свързани в социалните мрежи групи влияят върху политиката в областта на защитата на водните ресурси Флорънс избрала различни танцови жанрове - салса, хип-хоп и дори йога.

В конкурса участват 31 отбора от цял ​​свят. Първа награда е 1000 долара и пътуване до Станфордския университет в Пало Алто. За осемте години на конкурса това е първият случай, в който голямата награда се взема от учен, работещ в областта на социалните науки. 

Наградата за раздел "Физика" и премията от 500 долара взема Мерит Муур (Merritt Moore) от Университета в Оксфорд (Великобритания), която изтанцува дисертацията си за вплетените фотони.

В категорията "Биология" наградата бе присъдена на Пърл Ли (Pearl Lee) от Университета в Сидни (Австралия), която използва уменията си в класическия балет, за да покаже промените в тропоеластина - прекурсор на протеините еластини.

Наградата на публиката и победата в категорията "Химия" получи може би най-необикновеното изпълнение на Джайси Деаси (Jyaysi Desai) от Университета в Мюнхен. То представлява пародия на класически филми от Боливуд, в която младият химик демонстрира как белите кръвни телца създават капани за вредните бактерии.

Миналата година крайният победител на конкурса бе ботаникът Ума Наджендра (Uma Nagendra), която изпълняваше различни акробатични номера.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !