Конкурс по програма „Роботика за България“

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 септември 2016 в 09:00 2537 0

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ търси мотивирани учители, които да създадат отбор по роботика в училището, където преподават.

В конкурса могат да се включат учители от цялата страна, като се работи в екип от двама учители, които преподават в едно и също училище. Конкурсът се реализира по програма „Роботика за България“ на SAP Labs България и Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Програмата подпомага учители, които желаят да развият уменията си като ментори, създаването на отбори по роботика в училищата по концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League, както и развиването на умения сред учениците в областта на науката и технологиите и работата в екип чрез практически занимания.

Избраните менторски екипи от по двама учители имат ангажимент да изградят поне един отбор от съответното училище. Всички ментори ще  получат специализирано онлайн обучение, както и 6-месечна онлайн подкрепа относно правилата на  състезанието First Lego League. Програмата осигурява обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и  състезателнo поле. Освен това, отборите получават възможност да участват на финалния фестивал в София, при отлично представяне на междинните онлайн етапи.

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: [email protected] до 29 октомври 2016 г. Необходимите документи, както и указания за кандидатстване ще откриете тук.

Програма „Роботика за България“ стартира през учебната 2015-2016 г. с общо 17 менторски екипа от по двама учители, които създадоха отбори по роботика. Всички 34 ментори участваха в различни обучения и инициативи относно конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom. Учебната година приключи с фестивал, където над 130 ученици от цялата страна представиха създадените от тях роботи и успяха да усетят духа на международното състезание под формата на FIRST LEGO League. През новата учебна година участието си в програмата продължават 15 отбора.

„Роботика за България“ е създадена по идея и инициатива на SAP Labs България и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !