Лудият Майк не се отказва: Полита, за да докаже, че земята е плоска

НаукаOFFNews Последна промяна на 29 януари 2018 в 10:33 7740 3

Кредит madmikehughes

Новата ракета на "Лудия" Майк.

"Лудият" Майк Хюз, привърженик на конспирацията за плоската Земя, изглежда, че има нова ракета и нова дата за старт на своята мисия, която има за цел да докаже, че нашата сфероидна планета е всъщност диск.

А всъщност, може би, ще докаже обратното на себе си.

През ноември 2017 г. Хюз обяви плановете си да се изстреля на 550 метра над пустинята Мохаве в Калифорния в самоделнс ракета, задвижвана от пара. Той заяви, че от тази височина ще направи снимки, които ще докажат, че Земята е плоска. (прочетете "Дори и дете може да докаже, че Земята е кръгла. Ето как")

Новата ракета на Хюз. 

61-годишният Хюз имаше първоначално планове да се изстреля на височина до 2 километра със скорост 800км/ч. и да прелети над призрачния град Ембой в Калифорния и да се приземи с два парашута. Но му бе забранено от Бюрото за управление на земите (BLM), което му попречи да се разбие въру земи, собственост на BLM с ракетата си, струвала спестените му 20 000 долара като шофьор на лимузина.

Това щеше да е вторият му опит с ракета. През 2015 година Майк Хюз стартира от Морисбург, Онтарио, който е на около 80 километра южно от Отава и кацна с парашут на остров Огден в щата Ню Йорк, пресичайки река Сейнт Лорънс с помощта на собствената си ракета като едва не загива, след като парашутът му се разкъсва.

Сега, според няколко публикации в своята Facebook страница, Хюз е изградил нова ракета, с която планира да се изстреля над  Ембой на 3 февруари и има намерение да стартира вертикално, така че да не преминава над собственост на BLM.

Но за да снима кривината на Земята Хюз ще трябва да достигне около 10 700 м в ясен ден - далеч по-високо, отколкото е заявката му, че ще се издигне със самоделната си ракета.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

30.01 2018 в 12:46

По всичко изглежда, че в Калифорния са забранили и планинския туризъм.

11568

1

PetarD

29.01 2018 в 14:45

2000м. и 10700м. са нечувани височини в човешките постижения.