Международна конференция „Светлината в нанонауката и нанотехнологията“ (LNN 2015)

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 октомври 2015 в 11:26 2531 0

От 20 до 22 октомври 2015 г. в Хисаря Институтът по физика на твърдото тяло при Българска академия на науките организира международна конференция на тема “Светлината в нанонауката и нанотехнологията“ (LNN 2015). Конференцията е включена в Националната програма, посветена на обявената от ЮНЕСКО Международна година на светлината и светлинните технологии.

В програмата на LNN 2015 са включени осем тематики. Те са свързани с най-новите технологии и методики за реализиране, структуриране и анализ на тънки мултифинкционални слоеве, в основата на които стои използването на светлината.

Във форума ще вземат участие около 100 учени от България и Европа. Сред тях са проф. Франк Хамелман от Германия, проф. Йон Михайлеску от Румъния, проф. Гунар Никласон и проф. Ларс Остерлун от Швеция, проф. Енцо Казанели от Италия и др.

Академик Александър Г. Петров, председател на Организационния комитет, ще открие конференцията на 20 октомври 2015 г. в 9.30 часа в зала „Марица“ на хотел „Хисар“. На откриването ще присъстват д-р Христо Грудев, заместник-областен управител на област Пловдив и проф. Румен Каканаков, координатор на Регионалния академичен център - Пловдив.
Международната конференция “Светлината в нанонауката и нанотехнологията“ (LNN 2015) е организирана със средства по проекта ИНЕРА „Повишаване на научния и иновационния капацитет на ИФТТ-БАН в областта на многофункционалните наноструктури“, REGPOT-2012-2013-1 NMP.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !