Международна конференция, посветена на металните оксиди и въглеродните наноструктури от газова фаза

В научния форум ще вземат участие около 80 учени

Катя Димитрова Последна промяна на 05 юли 2016 в 15:38 2303 0

Кредит http://www.bas.bg

Институтът по физика на твърдото тяло при Българската академия на науките организира международна конференция на тема “Технологии за получаване на метални оксиди и въглеродни наноструктури от газова фаза“. Тя ще се проведе от 6 до 8 юли 2016 г. в зала „България“ на "Гранд хотел" Велинград.

В научния форум ще вземат участие около 80 учени от България, Европа, Индия и САЩ. Сред тях са проф. Франк Хамелман от Германия, проф. Клаес-Горан Гранквист от Швеция, проф. Енцо Казанели от Италия, д-р Людмила Пеева от Англия и др.

В програмата на конференцията са предвидени седем пленарни и две постерни сесии.

На тях ще бъдат представени резултатите от използването на най-новите технологии и методики за реализиране, структуриране и анализ на наномембрани, на прозрачни преходни и проводящи оксиди с приложение в производството на електрохромни прибори и фотоволтаични клетки, на газови и биологични сензори, както и на материалите на 21 век - графен и въглеродни нанотръбички.

Международната конференция “Технологии за получаване на метални оксиди и въглеродни наноструктури от газова фаза“ се организира със средства по проект ИНЕРА „Повишаване на научния и иновационния капацитет на ИФТТ- БАН в областта на многофункционалните наноструктури“.

Програмата на конференцията можете да видите тук.

Събитието е отворено за медиите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !