Мис Америка 2020: Биохимичка спечели короната след експеримент на сцената (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 20 декември 2019 в 11:49 6670 0

Скрийншот от видеото с демонстрацията на победителката в „Мис Америка 2020“ Камил Шрие.

Кредит: Vassiliki Karagiorgos / YouTube

Биохимичка от Виржиния е обявена за победителка в „Мис Америка 2020“, след като проведе научна демонстрация на живо, с която разчупи стереотипите на конкурса, съобщава BBC News.

Камил Шрие победи 50 жени, за да вземе короната на финала в четвъртък в Ункасвил, Кънектикът.

Облечена в лабораторна бяла престилка, 24-годишната девойка впечатли съдиите с химична демонстрация в шоуто за таланти.

Тя спечели парична награда от 50 000 долара и едногодишната титла „Мис Америка“

Шрие има две бакалавърски научни степени и учи за докторска степен по фармация в Университета на Вирджиния.

В ролята си на „Мис Америка“ Шрие ще работи една година за Mind Your Meds, програма за безопасност и профилактика на наркотиците.

Скрийншот от видеото с демонстрацията на победителката в „Мис Америка 2020“ Камил Шрие. Кредит: Vassiliki Karagiorgos / YouTube

Победата на Шрие може да се разглежда като поредна прогресивна промяна и отдалечаване от традиционния формат на конкурса за красота "Мис Америка". От 2018 г. състезанието се опитва да промени имиджа си, като премахна представянето по бански костюми и критерии за оценка, базирани на външния вид. Вместо това претендентките показват своите таланти, увлечения, интелигентност и разбиране за ролята на "Мис Америка".

Организаторите твърдят, че промените са насърчили да участват повече млади жени.

По-рано тази година Шрие заяви пред BBC News, че иска да „разбие стереотипите на хората“ на тези, които се състезават за титлата „Мис Америка“.

Скрийншот от видеото с демонстрацията на победителката в „Мис Америка 2020“ Камил Шрие. Кредит: Vassiliki Karagiorgos / YouTube

Тя каза, че нейната научна демонстрация - каталитичното разлагане на водороден пероксид - е била "решаващ фактор" за нейната победа в конкурса "Мис Вирджиния" през юни тази година.

Титлата на г-ца Шрие не е прецедент - конкурсът Мис САЩ 2017 спечели изследовател и сътрудник на Комисията за ядрено регулиране - Кара Маккълоу, която е завършила Държавния университет на Южна Каролина, член на Американското химично общество и на Американската ядрено общество.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !