На живо: Отложеният за тази нощ старт на SpaceX

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 юли 2017 в 19:17 3425 0

Кредит SpaceX

След като преди денонощие за пореден път бе отложен стартът на ракетата на компанията SpaceX Falcon 9 с комуникациония сателит Intelsat 35е, тази нощ ще бъде направен нов опит.

Стартовият прозорец се отваря в 7:37 часа EDT (02:37 българско време), а бурите в Централна Флорида, според прогнозите, трябва да останат във вътрешността, далече от космическия център Кенеди на НАСА.

Прогнозата за 58-минутния стартов прозорец вече се е подобрила, а метеоролозите на ВВС говорят за 70% шанс за добри условия: частично облачно небе по време на старта, югоизточни ветрове със скорост 19 до 28 км в час и температура 28 градуса по Целзий.

Може да наблюдавате на живо на обратното броене и изстрелването на ракетата Falcon 9 тук:

На борда на Falcon 9 ще полети сателитът Intelsat 35e, част от сателитния "флот" на Intelsat, наречен Epic, осигуряващ тв и мобилни комуникационни услуги над източна Северна Америка, Карибите, Южна Америка, Европа и Африка. Построен от Boeing, Intelsat 35e ще предава сигнал в продължение на 15 години.

Сателитът ще бъде разположен на геостационарна орбита на 35 800 км над екватора. Построен от Boeing, Intelsat 35e ще предава сигнал в продължение на 15 години.

На 23 юни Falcon 9 изстреля българския сателит BulgariaSat-1, а два дни по-късно друг Falcon 9 изведе в орбита 10 сателита Iridium от военната база Ванденберг в Калифорния. И двете мисии бяха успешни и първата степен на ракетите се приземиха успешно на кораби-дронове в открито море.

SpaceX не планира да поднови бустера от изстрелването на Intelsat 35e поради голямата тежест на сателита, а първата степен не е снабдена с необходимите за приземяването крака или решетъчни перки след подобен полет. Апаратът е тежък 6 761 кг - най-тежкият изстрелван от SpaceX комуникационен сателит.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !