Най-важната информация за честото боледуване при децата в „Детският имунитет“ от имунолога д-р Цветелина Великова събира

Ценният наръчник разкрива как се адаптира и функционира нашата имунна система и тази на нашите деца.

Темз Арабаджиева Последна промяна на 13 октомври 2022 в 00:01 1556 0

Кредит Сиела

Какво да направим ако детето ни боледува често? Как да го предпазим от болести? И всъщност колко често е „честото“ боледуване от инфекции при най-малките?

Това са някои от най-задаваните въпроси, които активно занимават всеки родител, особено по време на сезона на настинките и грипа. За да отговори на тях на пазара се появява ценното издание „Детският имунитет“ от лекаря имунолог д-р Цветелина Великова, под медицинската редакция на педиатъра д-р Снежина Лазова.

Детският имунитет“ е книга, предназначена за родители, възпитатели и всички, които се интересуват от това как работи имунната система при децата – а и при възрастните.

По изчерпателен и увлекателен начин изданието обобщава най-важната информация около въпросите, свързани с често болезнените и стресиращи срещи на децата с инфекции – но също и с алергии, автоимунни заболявания, имунодефицитни състояния и др.

На достъпен език, но и подкрепена с много научни факти и нагледни примери, д-р Великова описва развитието на детската имунна система с разбиране към някои от най-големите притеснения на родителите. Тя разглежда в детайли как се заражда имунната система още в майчината утроба; как се развива през първите месеци на живота и как се променя при все по-честите срещи с инфекциозни заболявания, ваксини и потенциални алергени.

Д-р Цветелина Великова обръща внимание на влиянието на времето за така наречените настинки и дава ценни съвети за най-подходящите начини да закалим организма на децата и да им помогнем да се справят с предизвикателствата, които срещат ежедневно.

В „Детският имунитет“ са засегнати теми като:

• Ползата от кърменето за имунната система на бебето;
• Влиянието на майчината имунна система;
• Разликите между детската имунна система и тази на възрастните;
• Алергиите при децата като свръхреакция на имунната система;
• Честото боледуване при някои деца;
• Ползата и потенциалните вреди от имуномодулатори и имуностимулатори;
• Страховете от ваксините и някои митове, свързани с тях.

„Уважаеми читателю, в ръцете си държиш събрано любопитно познание за детския имунитет, достатъчно сериозно и задълбочено, за да бъде оценено високо от медицинските специалисти, но също така поднесено на достъпен и разбираем език за широката аудитория от заинтересовани родители и любители на познанието за човешкото тяло.“
– Д-р Снежина Лазова, д.м., педиатър и детски пулмолог, научен редактор на книгата

Д-р Цветелина Великова е специалист клиничен имунолог в София. Компетенциите ѝ са в областта на диагностиката и проследяването на заболявания, свързани с имунната система. Тя има над 200 научни статии с голямо въздействие и е участвала в повече от 20 научни проекта.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !