Научно-индустриална лаборатория RILab i2030 ще подкрепя малките и средни предприятия

БАН Последна промяна на 10 май 2019 в 12:30 1934 0

Научно-индустриалната лаборатория „Индустрия i2030“ (RILab i2030) ще се открие на 13 май 2019 г. от 10 ч. в сградата на Института по информационни и комуникационни технологии – БАН, ул. „Акад. Георги Бончев“, бл. 2 и Института по механика – БАН, бл. 4 ул. „Акад. Георги Бончев“.

RILab i2030 си поставя за цел да реализира идеята за цифрова интеграция на наука, бизнес и обучение и подпомага изпълнението на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на София. Лабораторията е резултат от работата на консорциум RILab i2030, в който участват: Институт по информационни и комуникационни технологии, Институт по механика, FESTO, Давид Холдинг, АМG Technology, NanoTech Lab и Софийска младежка иновационна лаборатория, с партньори: Столична община и Столична агенция за приватизация и инвестиции.

Тя ще предоставя подкрепа за научноизследователска и развойна дейност на малките и средни предприятия и високотехнологичната индустрия чрез използване на съществуващия научен капацитет и високотехнологично научно оборудване на академични и индустриални партньори.

Ще бъдат демонстрирани възможностите на RILab i2030: софтуерни пакети за симулации, моделиране, 3D принтиране; софтуер и оборудване за прототипиране и единични производства; термовизия и термография; атомно силов микроскоп; 3D томография; лазерна лаборатория.

Откриването ще бъде съпроводено с представяне на текущи резултати от Националната научна програма „Електронно здравеопазване в България“ (е-здраве), финансирана от Министерство на образованието и науката.

На откриването ще присъстват еврокомисарят Мария Габриел, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

П Р О Г Р А М А

Представяне на консорциум RILab i2030 и партньори

  • Приветствия от кмета Йорданка Фандъкова, еврокомисаря Мария Габриел и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски
  • Официално откриване на RILab i2030
  • Видео-демонстрации на възможностите на RILab i2030:
  • Софтуерни пакети за симулации, моделиране, 3Д принтиране;
  • Софтуер и оборудване за прототипиране и единични производства;
    • Термовизия и термография;
    • Атомно силов микроскоп;
    • 3Д томография;
    • Лазерна лаборатория

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !