Наука ОFFNews е вече на две години

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 ноември 2016 в 07:00 5325 1

Днес, 10 ноември, заедно със Световния ден на науката, нашият сайт Наука OFFNews също има празник. Станахме вече на две години. 

През това време се опитвахме да ви запознаем с всичко важно и интересно, което се случваше в областта на науките и технологиите, да бъдем оперативни и коректни. Уверяваме ви, че всичко правим с вдъхновение и любов, а понякога с намигане и доза провокация. 

Освен актуалните новини, утвърдихме някои уникални за българските медии рубрики като "Скептик" и "Детски въпроси". Разглеждахме и някои теми "в дълбочина" в областта на космоса, физиката, науките за Земята - екология, геология и др., математиката, биологията и медицината.

Пред тази изминала години започнахме проекта "Българският принос в съвременната наука и технологии", чиято цел е да покажем, че в България и по целия свят има наши сънародници със забележима роля и участие в съвременната наука и да ви запознаем с техните лица и тяхната работа. 

В поредица статии и интервюта ви представяхме наши изтъкнати учени и изобретатели в областта на астрономията, математиката, физиката, химията, биологията и медицината. Кулминация на проекта бе фотоизложбата в градинката на "Кристал" от 10 август до 10 септември. И макар че проектът се смята за завършен, задачата ни да показваме успехите на българската наука остава постоянна.

Авторът и журналист в Наука OFFNews Калоян Константинов грабна престижната награда от конкурса на Mtel Media Masters за текста си "Забравеният паметник", който разказва съдбата на изстреляния преди десетилетия български сателит "1300 години България", който и днес се рее в космоса забравен като космически боклук. Една от 4-те номинации в същата категория получи и главният редактор на сайта Наука OFFNews Ваня Милева с "Илюзии на възприятието на случайността".

За тези две години публикувахме над 5000 статии, имаме над 28 500 последователи във Facebook, близо 3000 във Viber. Само последната година, според Google Analytics, са ни посетили 1.3 милиона потребители с общо над 7 милиона показвания на страници, средно по 500 хиляди на месец! А това е не е малко, особено ако се отчете факта, че нашите читатели са най-интелигентните и най-взискателните.

Благодарим ви!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12427

1

vmv

10.11 2016 в 09:10

ЧРД, офнюз!
Голям да порастеш!