Наводнението може да освободи 350 алигатора от тексаски парк

НаукаOFFNews Последна промяна на 31 август 2017 в 00:00 3295 0

Кредит Pixabay

Покачването на водите заради урагана Харви може да освободи стотици пленени алигатори в парк в Бомон, щата Тексас.

Наводнението в югоизточната част на Тексас донесе големи неприятности на спасителен център за алигатори, в който живеят повече от 350 американски алигатори, съобщава Live Science.

Поройните валежи, изсипали се от тропическата буря Харви наводниха и "Gator Country", спасителен център за алигатори и приключенски парк в Бомон, Тексас. Водата вече е достигнала по-малко от 30 см от върха на външните заграждения на животните. Ако нивото на водите се покачи още и покрие оградите, алигаторите могат да избягат, съобщава организацията KFDM.

"Никога не съм виждал [водата] толкова близо", заяви собственикът на "Gator Country" Гари Соридж (Gary Saurage) пред KFDM. "Продължителността и мощността тази буря са невероятни".

Приключенски парк "Gator Country"

"Gator Country" е разположен на 15 акра площ - приблизително колкото 11 футболни игрища - в близост до магистрала 10 в Бомон. Целта на Соридж и екипът му е да спасява алигатори, блокирани от бури, а също и така наречените "досадни алигатори", уловени в басейните и дворовете на хората, според сайта на парка.

"Големията Ал". Gator Country

Паркът е дом на голямо разнообразие и от други влечуги - включително крокодили и отровни змии - всичките вече преместени на безопасни по-високи места, съобщава KFDM.

В "Gator Country" има два големи алигатора - "Големията Ал" и "Големият Текс" с дължина повече от 4 метра, най-големите алигатори в плен в Тексас. Наскоро са преместени във каравани, за да не избягат.

Големият Текс и новата му уютна квартира. Животното е съборило вътрешната врата (не външната) и се е настанило в спалните помещения. Gator Country 

Във видео, публикувано на Facebook страница на Gator Country Гари Соридж съобщи, че последните проверки потвърждават, че по-големите крокодили от парка са все още вътре. "Всички като че ли са си там", заяви той.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !