Полярна фотоизложба и документален филм за Антарктида в Бургас

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 август 2017 в 14:05 4675 1

Бургас ще отбележи 25-тата юбилейна българска антарктическа експедиция с полярна фотоизложба и документален филм за Антарктида, съобщи проф. Христо Пимпирев в пресрелийз.

Фотоизложбата „25 години България в Антарктида” на Българския антарктически институт и документалният филм „Антарктида – 25 стъпки в бъдещето” на Цветелина Атанасова и Борислава Димова ще бъдат представени в Морската градина на 27 август от 20 ч. на открита сцена „Охлюва“. Филмът е разказ за пътя на успешните български мисии на ледения континент. Показва и всички научни програми, емоции, условия и необичайни ситуации, които всеки полярник трябва да преодолява. Фотосите от изложбата ще бъдат разположени на алеята пред казиното и ще могат да бъдат разгледани от 27 август до 7 септември 2017 г.

Тази година приключи 25-тата юбилейна българска антарктическа експедиция, в която участваха много млади учени - геолози, геофизици, геохимици, биолози, които работиха със свои колеги от Монголия, Турция, САЩ, Испания по проблеми, засягащи глобалните климатични промени. Сега бургазлии ще имат възможност да видят работата на българските полярници.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!