Последен шанс за участие в Програма за подпомагане на младите учени в БАН

Наука OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2016 в 16:30 2358 0

Утре е последният ден за кандидатстване по Програма за подпомагане на младите учени на БАН.

Целта на програмата е да се стимулират младите учени от БАН, тъй като заради ниското заплащане все повече от тях емигрират в чужбина или търсят реализация в други сфери на обществения живот.

Участниците ще бъдат стимулирани с възможност за извършване на научно-изследователски проекти върху нови и оригинални идеи във всички научни направления на академията, провеждане на изследвания, създаване на разработки с ясно изразена полза за обществото и финансово обезпечаване, което да гарантира привлекателността на работата.

Финансирането на програмата е в размер на 2 000 000 лева.

Желаещите да се включат ще бъдат избрани на конкурсен принцип, чрез подаване на проектно предложение отговарящо на следните изисквания: да е в актуална за направлението тематика и на високо научно ниво; да е посочен план за използване и разпространение/внедряване на научните резултати; да включва детайлна работна програма за периода на проекта и подробен финансов план, придружен с обосновка; да се представи шестмесечен междинен отчет, показващ напредъка по изпълнение на поставените в работната програма цели и задачи.

Одобрените проекти получават финансиране до 10 000 лв.  за една година, които се отпускат месечно в размер на до 10% от общата стойност на проекта. Проектите са с продължителност от една година и са разделени на два етапа, всеки от които е с продължителност от шест месеца.

По програмата могат да кандидатстват учени на възраст до 35 години, които са на трудов договор в БАН.

Проектите на кандидатите ще бъдат оценени до 18-ти март, а одобрените за финансиране ще бъдат обявени на сайта на БАН.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !