Специалисти разкриват тайните на изкуствения интелект и заплахите, които го дебнат

На събитието на Ratio експерти ще обяснят колко крехък е изкуственият интелект и какви са начините да го защитим от злонамерени атаки

Ratio Последна промяна на 30 ноември 2018 в 13:24 5257 0

Изкуственият интелект се готви за подвизи, които имат потенциала да променят обществото ни радикално, но едновременно с това той се отличава и с изненадваща крехкост. Експерти откриват все повече начини, по които AI може да бъде хакнат.

Гостите на събитието „Ratio представя: Fooling the AIs for fun and survival“ ще разберат колко лесно невронната мрежа на AI може да се „счупи“ на 4 декември в клуб „Строежа“. Фокусът на събитието ще попадне върху начините, по които моделът на AI може да се компрометира. В презентацията ще намерят място любопитни примери с котки и… тостери, ще бъдат обяснени понятия като „злонамерен пример“ и успешни тактики за защита от познати и нови заплахи, които вървят в авангарда на изкуствения интелект.

За тайните на изкуствения интелект ще разкажат Христо Томов и Георги Янев. През 2006 Христо Томов съосновава фирма „Дриймикс“ и в момента води AI направлението в компанията. За 15 години в ИТ сферата в България той се занимава с всевъзможни неща - от системна администрация, през разработка на софтуер и софтуерна архитектура до EAI и Business Intelligence. Преподавал е „Основи на електронното управление“ в магистърската програма на СУ. Последното му постижение е победа в квалификациите за Red Bull Escape Room World Championship и класиране за финала в началото на следващата година.

Георги Янев е магистър-инженер със специализация по Роботика. Пътешественик по душа, дърводелец и градинар по хоби. Въпреки че е фен на фантастиката, той си пада по практичното лице на науката. Занимава се с разработка на свързани вградени системи, още преди в употреба да влезе терминът IoT. В последните години интересът му е фокусиран в сферата на приложния АI.

За доброто настроение по време на събитието ще допринесе и музикалната селекция на Иван Милев, който ще се погрижи за музиката преди и след програмата, както и по време на почивките.

„Ratio представя: Fooling the AIs for fun and survival“ ще се проведе на 4 декември от 19:30 часа в клуб „Строежа“. Събитието се организира от организацията за популярна наука Ratio.

Входът е свободен, а повече за пълната програма на събитието можете да научите на страницата на Ratio във фейсбук: https://web.facebook.com/ratio.bg/

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !