Tesla планира да стартира мрежа от безпилотни таксита през 2020 година

НаукаOFFNews Последна промяна на 23 април 2019 в 15:14 1790 0

Таксиметровата мрежа на компанията ще бъде пусната през следващата година. Кредит: TechCrunch

Компанията Tesla има намерение през 2020 г. да стартира собствена мрежа от безпилотни таксита. Това съобщи изпълнителният директор Илън Мъск по време на обявяването на финансовите резултати за първото тримесечие на компанията, съобщава TechCrunch.

"Мога с увереност да кажа, че през следващата година ще има мрежа от автоматични роботаксита от Tesla - не във всички юрисдикции, защото нямаме разрешение от регулаторите навсякъде", заяви Мъск и добави, че е сигурен, че компанията ще има одобрение от регулаторните органи следващата година.

TechCrunch отбелязва, че Tesla ще предложи на собствениците на електрически превозни средства да добавят колите си към специално приложение, като Uber. Компанията ще получи 25-30% от цената на курсовете, направени по този начин. В региони, където потребителите на Tesla не са достатъчно, за да създадат таксиметрова група, компанията ще създаде специален автопарк електромобили.

Трябва да се отбележи, че Мъск говори за стартирането на подобна услуга още през 2016 година. Този път той е убеден, че стартът ще може да се осъществи през следващата година и по това време ще привлече около един милион "роботоксита".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !