Видео: "Лудият" Майк не успя да излети (отново)

НаукаOFFNews Последна промяна на 06 февруари 2018 в 08:04 3972 0

"Лудият" Майк Хюз, фен на конспирацията за плоската Земя, който привлече доста внимание със своите досега многократните неуспешни ракетни изстрелвания, влезе във втората си самоделна ракета в събота, 3 февруари.

Но, както показа Noize TV в мъчителните 11 минути на живо от събитието, ракетата на Хюз никога не напусна своята площадка.

Неговият план бе да се изстреля на 550 метра над пустинята в Калифорния и да направи снимки, преди да се приземи с парашут. Снимки от такава височина би могъл да направи всеки, ако се покатери на много висока сграда или дори малък хълм и ще може да "докаже" като Хюз, че Земята е плоска.

Всъщност, дори и дете може да докаже, че Земята е кръгла, макар че кривината на планетата не става видима с невъоръжено око, докато не се издигнем на височина от около 10 700 м.

Хюз отмени предишния си старт, след като Бюрото за управление на земите предвиди че ракетата му ще се разбие в обществена земя. В публикувано видео в YouTube Хюз заяви, че провалс в събота е резултат от дефектно бутало или изгорял пръстен. Въпреки това, добави Хюз, подробностите ще останат неясни, докато ракетата не се охлади и не я отвори, за да я разгледа по-подробно.

Хюз продължи с думите, че изстрелването все пак може да се случи още тази седмица - въпреки че трябва да е в съда във вторник, защото съди редица длъжностни лица в Калифорния, от губернатора Джери Браун на САЩ до сенатора Камала Харис от Калифорния.

"Това е досадно", заяви Хюз пред малката тълпа репортери. "Но какво да правя?"

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !