Забраниха на Лудия Майк да докаже, че Земята е плоска (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 ноември 2017 в 13:48 7894 0

Ракетата на каскадьора и фена на конспирациите Майк Хюз. Снимка: Mad Mike Hughes

Майкъл Хюз, известен каскадьор и привърженик на теорията за "плоската Земя", трябваше в събота да излети от Земята в ракета самият той си направил.

Той щеше и да обяви кандидатурата си за губернатор на Калифорния, но за негово нещастие, Бюрото за управление на земите (BLM) му попречи да го направи, съобщава International Business Times.

"Ние се заинтересувахме дали ни трябва разрешение и представители на бюрото преди това ни казаха, че никакви допълнителни документи не са необходими. Съобщения за плановете ми се появиха във всички водещи световни медии миналата седмица. Може би някой висш представител на Министерството е видял новината и очевидно е поискал "да провери" дейността ми", - обяснява Хюз.

Той е част от група ексцентрици, които твърдят, че земята е всъщност плоска, а всички снимки на Земята от орбита са резултат от заговор на учени и фалшификации.

Тази теория на конспирацията, която Хюс планираше да докаже през последния уикенд като полети на собствената си ракета. Каскадьорът се надяваше ракетата му да се издигне на височина от около 550 метра и да лети в продължение на около един километър, достигайки скорост от 1000 километра в час.

Хюс бе обещал стартът на апарата да се проведе в събота в изоставения град Амбой в пустинята Мохаве, но това не се случи. Той разказва, че в края на миналата седмица с него са се свързали представители на Бюрото за управление на земята от американското министерство на вътрешните работи, който са уведоми Хюз, че не може да провежда подобни изстрелвания без тяхно разрешение. Както отбелязва каскадьорът, мястото, където щеше да бъде стартът, е достатъчно голямо, за да гарантира безопасността на зрителите и на всички други хора и затова решението на министерството смята за неоснователно.

Хюз се надява да разреши всички тези проблеми преди края на тази седмица, но предполага, че стартът ще стане не по-рано от вторник или сряда.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !