06 май 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Златна рибка на "колела"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 март 2017 в 13:41 30530
източник: TWITTER/@TAYLORNDEAN

Златна рибка с проблеми в балансирането във водата получи необичаен подарък - специално пригодена за нея инвалидна количка. 

Рибката страда от заболяване на плавателния мехур, което затруднява контрола на плаваемостта във водата. В резултат златната рибка плува само близо до повърхността на аквариума, премята се и се обръща на една страна, съобщава ВВС Trending.

Рибката е собственост на Тейлър Никол Дийн (Taylor Nicole Dean), която живее в Тексас. Популярността й дойде след като собственичката й пусна снимка в Twitter, на която рибката е с разработена специално за нея инвалидна количка. Приспособлението е дело на Дерек - приятел на Тейлър.

Тейлър, която има цяла колекция от домашни любимци, "от водни животни като лъвска риба и морски кончета, до гущери, жаби, паяци, таралежи и т.н.", споделя истории по YouTube за техните продължителни нощни хранителни навици. 

Много потребители вече се опитват да се свържат с Дерек за експертно мнение. Един от тях пише на Тейлър в Tweeter: "Помощ! Рибката ми има същият проблем! Обърната е от месец и трябва да я храня на ръка. Може ли той да ми помогне?". Други споделят собственият си опит. Потребителка пише, че не се е предала когато рибката й заболяла от същия проблем. "Поддържам нивото на водата достатъчно ниско, за да може да плува до повърхността достатъчно за въздух и вода. Тя е най-щастливото същество всеки път щом се доближа до аквариума. Толкова се радвам да видя, че и други хора се грижат за рибите си, вместо да кажат "това е само риба".

Изобретателят на инвалидната количка Дерек споделя: "Взех тръбичка от аератора, който обикновено хората използват в аквариумите си и я поставих около златната рибка. Прибавих отдолу малко клапи, които действат като "стол", който да я поддържа изправена. Прибавих тежести под "стола" и нещо, което да му позволява да плава (стиропор), и бавно премахвах парчета докато не постигнах правилната плаваемост, която да улеснява рибката да плува наоколо без да усеща, че дърпа стол със себе си".

Потребител на име Джонатан от Кентъки пише на Тейлър, че нейните усилия са "докоснали всички хора, които имат животни" и че рибката "заслужава любов и подкрепа да има нормален живот".

В отговор на растящото внимание в социалните медии златната рибка ще направи бърза поява тази неделя във видеозапис, в който Тейлър и нейният приятел ще дадат разяснения за направата на инвалидната количка.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.