Дъщерята на Стенли Кубрик опроверга участието на баща си в лунната конспирация (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 юли 2016 в 14:28 11206 0

12-те американски астронавти, посетили Луната.

Кредит NASA

12-те американски астронавти, посетили Луната.

Дъщерята на Стенли Кубрик Вивиан е възмутена от замесването на баща й, режисьорът на "Една Одисея в космоса" (2001: A Space Odyssey), във фалшифицирането на кадри от първото кацане на Луната през 1969 г. и в отворено писмо в Тwitter укорява тези, които вярват в това, съобщава The Independent.

Вивиан Кубрик, която също е режисьор, окачествява подобни твърдения като „уродлива лъжа“ и „ужасно предателство“.

„Не смятате ли, че той би бил последният човек, който да помага на американското правителство в подобно ужасно предателство на народа?“, пита тя в писмото. „Как може някой да вярва, че един от най-големите защитници на човечеството би извършил такова предателство?“, продължава Вивиан.

В съобщението си тя посочва, че досега е била питана многократно за слуховете и по тази причина е взела решение да им отговори в социалните мрежи.

Според легендата Стенли Кубрик е заснел всички кацания на Луната на мисиите “Аполо 11” и “Аполо 12” на специална сцена в Хънтсвил, щата Алабама, но отказал да прави повече. И това видео излиза 15 години след смъртта на Стенли Кубрик. Може би защото вече не може да възрази.

Всъщност във фалшивото интервю участва лице, което само прилича на именития режисьор.

За любопитните - ето първата част на "интервюто":

И втората част:

Не случайно, качеството на филма е лошо, интервюираният е заснет в полусянка, но каквото и да кажем, това няма да убеди в нищо любителите на лунната теория на конспирацията. Нито снимки, нито изказвания на учени, астронавти, всички усилия да се промени мнението им са напразни. Това е болест.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !