Изпращате голи снимки без да ви ги поискат? Учените имат лоши новини за вас

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 12 август 2019 в 15:40 9935 0

Кредит pixabay

Мъжете, които изпращат спонтанно снимки на гениталиите си на жени, често са нарцистични и сексисти, се твърди в ново проучване, публикувано в списание The Journal of Sex Research.

От всички 1 087 мъже, които участват в проучването, 48% признават, че са изпращали на жени снимки на членовете си, без да са им поискани. 

Авторите на изследването използват серия въпросници, за да оценят личностните черти на участниците и откриват, че "мъжете, които изпращат снимки на членовете си, проявяват по-високи нива нарцисизъм, както и враждебен сексизъм и към двата пола".

Хората, проявяващи нарцисизъм, имат голямо себелюбие и често вярват, че са по-добри от другите или стават обсебени от собствената си личност. 

Що се отнася до мотивацията да изпращат снимки на фалоса си, 15% от мъжете признават, че целта е да предизвикат страх у получателя, а 8% се надяват да предизвикат чувство на срам.

Известен брой от участниците в проучването посочват мизогинията (омраза към жените) и контрола като основни мотиви.

Някои от тях споделят "Изпитвам чувство на отвращение към жените и да изпращам снимки на пениса си е удовлетворяващо" или "изпращането на фалически снимки ми дава чувството за контрол над човека, на когото съм ги изпратил".

Като цяло, изпращачите са в пълна заблуда по отношение на стойността и привлекателността на своите гениталии, като основната част вярват, че снимките ще предизвикат приятни емоции у получателите. 

Цели 82% от тези, изпращали снимки на пенисите си, твърдят, че са го направили, за да възбудят сексуално жените, докато 50% са се надявали, че така получателките ще се почувстват привлекателни.

Почти 45% от мъжете изпращат такива снимки с идеята, която авторите наричат "настройка на възвръщаемост" (transactional mindset), или че на техните предложения ще се отговори по подобен начин. Повечето очакват в замяна също да получат секси снимки, а някои оптимисти очакват по този начин да убедят жената да прави секс с тях.  

Може би изненадващо, но едва под 20% от мъжете изпращат снимки на члена си за свое собствено сексуално удовлетворение или възбуда. Затова учените заключват, че противно на разпространеното мнение, рядко неконтролируемото либидо е причина мъжът да изпраща снимки на пениса си. 

Вместо това, изглежда че повечето мъже, проявяващи подобно поведение, просто не се доверяват на лицето си да направи правилното впечатление и усещат, че членът им би имал по-голям успех. 

Източник: IFLScience - Men Who Send Unsolicited Dick Pics Are Usually Narcissistic and Sexist, Study Confirms

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !