04 юли 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Американска компания ще имплантира микрочипове в служителите си

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 юли 2017 в 11:05 88683
Снимка: Three Square Market

Компанията Three Square Market, базирана в Уисконсин, която се занимава с проектиране на софтуер, ще стане първата в САЩ, която предлага да имплантира чипове в своите служители.

Компанията настоява, че в чиповете не е вложено GPS проследяване, съобщи BBC News.

Според прессъобщението тази седмица програмата ще бъде по избор за служителите и ще започне да се прилага от 1 август.

Имплантираният чип за радиочестотна идентификация (RFID) ще позволи на работниците да правят покупки в служебния микромаркет, да отварят врати, ще осигури достъп до компютрите и офисната техника и други неща.

Чипът с размер на зрънце ориз ще струва 300 долара и ще бъде имплантиран под кожата между палеца и показалеца. Новата технология е доставена от шведската компания BioHax.

От 85 служители в централата на дружеството 50 служителя са се регистрирали за удоволствието "да станат полу-човек, полу-ходеща кредитна карта" по думите на автора на статията в ВВС.

Това далеч не е някакъв вид ужасяващ кошмар, заяви Патрик Макмулън (Patrick McMullan) от Three Square Market. Той смята, всеки скоро ше поиска свой собствен микрочип.

"В крайна сметка тази технология ще се стандартизира, което ще позволи да се използва като паспорт, в обществения транспорт, с всички възможности за пазаруване и т.н.", отбеляза изпълнителният директор на Three Market Square Тод Уестби (Todd Westby).

За по-рано подобна стъпка направи белгийската компания Newfusion, специализирана в дигитален маркетинг. Имплантираният под кожата чип съдържа лични данни на персонала и замества баджа. 


+ 5
- 2
Не знам "печат" ли е кво е, ама е факт,че това за инсталирането на микрочипове в хора преди няколко години се водеше "конспиративна теория".
Zina
Рейтинг : 8993
25.07 2017 в 13:47 2
+ 5
- 2
Печат на дявола! Сбъдва се.
+ 3
- 4
Нема начин, това са конспиративни теории.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.