И Тесла ще прави автономни коли

Електрическите возила на компанията в бъдеще ще могат да правят някои маневри сами

Александър Александров Последна промяна на 05 август 2015 в 06:33 2020 0

В типичния си стил милиардерът Елън Мъск обяви в Twitter новината, че много скоро неговата компания за електрически коли от висок клас Tesla ще започне да прави и отчасти автономни автомобили. Това ще се случи след важен ъпдейт, който ще получат возилата на компанията в близко бъдеще.

Обновяването ще позволи на автомобилите с марка Tesla да държат дадено направление сами, както и да извършват маневри за успоредно паркиране. Това няма да ги превърне в напълно автономни аналози на популярните роботизирани коли на Google, но е очевидно, че посоката на развитие е тази и онлайн корпорацията скоро ще се сблъска с Tesla Motors на този нововъзникващ пазар.

Освен всичко останало новината е и добър пример за друга значима иновация в колите на Tesla – тяхната способност да бъдат „обновявани“ от разстояние. Метод, който е познат по-скоро от света на софтуерната индустрия и дигиталните устройства. Ъпдейтът на практика ще бъде част от Версия 7 на софтуера на автомобилите Tesla и ще бъде достъпен за всички региони, където се продават те.

Сред останалите нововъведения с предстоящия ъпдейт на автомобилите ще бъде възможността някои от тях да развиват скорост от близо сто километра в час за 2.8 секунди.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !