От Samsung изясниха причината за експлозиите на Galaxy Note 7

Производителят призна недостатъци в процеса на проектиране и конструиране на устройството

Наука ОFFNews Последна промяна на 23 януари 2017 в 12:20 13049 0

Samsung Electronics установи причината за взривяванията на Galaxy Note 7, както и препоръча мерки за предотвратяване на други подобни инциденти, информираха от компанията в прессъобщение днес.

След няколко месеца на задълбочени разследвания, на пресконференция днес, 23 януари, Samsung Electronics анонсира причината за инцидентите с Galaxy Note 7, както и мерките за предотвратяване възникването на подобна ситуация отново. ДиДжей Кох, президент на Mobile Communications Business на Samsung Electronics, представи резултатите от разследването и изрази искреното си извинение и благодарност към потребителите на Galaxy Note7 за тяхното търпение и подкрепа.

По-рано Associated Press съобщи, компанията е поела отговорност за тези проблеми и че причината за запалването на батериите за смартфоните Galaxy Note 7 са станали "недостатъци на проектирането на батерията и и технологичния процес на сглобяването на устройството". За да установят това, 700 учени и инженери са тествали повече от 200 хиляди устройства и повече от 30 хиляди батерии.

Въз основа на установеното от разследването, компанията внедрява широк спектър от вътрешни процеси за качество и безопасност за по-нататъшно повишаване на безопасността на продуктите, включително допълнителни протоколи, като многоетапни мерки за безопасност и 8-степенен тест на батерията.

Samsung формира също и специална група за оценка на качеството на батерията (Battery Advisory Group), в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди, за да се гарантира ясната и обективна преценка на безопасността на батерията и иновациите. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !