Apple представи iPhone 7 (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 септември 2016 в 08:26 26063 0

На 7 септември корпорацията Apple проведе в Сан Франциско традиционното представяне на новите си продукти, показа седмия модел смартфон iPhone, второто поколение на смарт часовници Apple Watch Series 2, както и безжичните слушалки AirPods.

Такива събития традиционно се наричат Apple Special Event и веднъж или два пъти годишно на такива презентации компанията представя нов модел iPhone или модификация на текущата версия. На предишната презентация Special Event, която се проведе през март 2016 г., Apple представи iPhone SE, робот за демонтаж на смартфони Liam и малката версия на таблета iPad Pro.

В смартфона iPhone 7 е отстранен популярния 3.5 аудио жак и се предлага за съвместимост с традиционните слушалки да се използва адаптер. Сега смартфоните на Apple ще използват слушалки чрез порта за зареждане Lightning или безжични слушалки. 

iPhone 7 е снабден с нов процесор A10 Fusion и 4,7-инчов екран, версията plus се различава увеличен диагонал на екрана от 5,5 инча.

Добавени са и два нови цвята - в допълнение към миналогодишните сребро, злато и "розово злато" - се появиха матово и гланцово черно.

Новият модул с ​​12-мегапикселова камера има оптична стабилизация, в предната част на телефона е поставена фронтална 7-мегапикселова камера. Версията iPhone 7 plus има разширителни модули с две камери с отделни обективи - една от камерите е същата като на iPhone 7, а втората е с телеобектив. С помощта на стереокамерата, приложение на камерата може да изгради карта в дълбочина на сцената и при снимки на портрети да замъглява фона, като се фокусира върху образа на преден план.

Цената на един нов смартфон започва от 649 и 769 долара за 32-гигабайтовата версия на iPhone 7 и iPhone 7 plus, ще има също версии с 128 и 256 гигабайта вътрешна памет. Предварителни поръчки за смартфони могат да се правят от 9 септември в официалния онлайн магазин на Apple.

Освен iPhone 7, представителите на Apple и други компании разказаха за новите си проекти, приложения, представени бяха и умните часовници Apple Watch Series 2. Новата версия смарт часовници е изработена в водоустойчив корпус и може да се използва и като фитнес тракер в водни спортове.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !