Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация на СУ с участието на Корпуса за бързо гърмене

НаукаOFFNews Последна промяна на 13 май 2024 в 13:01 1331 0

Корпус за бързо гърмене

Кредит Корпус за бързо гърмене

Корпус за бързо гърмене

Ден на отворените врати ще се проведе във Факултета по химия и фармация на Софийския университет на 14-ти май от 10:00 ч. на бул. Джеймс Баучър 1. 

През далечната 1889 г. в новооткритото Физико-математическо отделение на създаденото една година по-рано Висше училище започва четенето на лекции по химия. Днешният Факултет по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е прекият наследник и продължител на обучението по химия започнало преди 135 години.

Ще се проведат много демонстрации, игри, подаръци, награди и полезна информация. Ще се видите най-модерната апаратура и методите, с които надникваме в света на химичните елементи и съединения и разбулваме тайните на лекарствата, ще се срещнете и разговаряте със своите бъдещи преподаватели и колеги.

Организаторите обещават незабравими мигове, освен това да научите полезна информация относно приема и обучението във Факултет по химия и фармация.

Ще може да посетите лаборатории по ваш избор, в които да присъствате на демонстрации, а защо не и да участвате в истински експерименти свързани с химията или фармацията.

Най-малките ще могат да участват в игрите и забавленията и да присъстват на забавни демонстрации на Корпуса за бързо гърмене, които ще разкрият колко експлозивна и красива може да е химията.

ПРОГРАМА

10:00-16:30 ч. – информационен център – мястото, където ще получите информация за всичко свързано с кандидатстването, приема и обучението във Факултета, както и за някои от интересните събития през деня.

10:00-16:30 ч. – приключенска игра „Съкровището на химика“ – разбийте загадките, решете логическите задачи и следвайте упътванията, които ще Ви доведат до съкровищницата на Факултета!

11:00 ч. и 15:00 ч. – театър „Празник на любовта, виното и науката“ – нашите приятели от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ ще ни поздравят с авторска театрална постановка.

11:00-16:15 ч. – игра-викторина „Умно междучасие“ – подходящо време, за да научите нещо ново, а защо не и да спечелите награда, са нашите университетски междучасия (XX:00-XX:15, от кръгъл час до и петнадесет).

10:00-16:30 ч. – игра-предизвикателство „Опознай ФХФ – 23 научни лаборатории“ – съберете печати от всяка лаборатория, която посетите, и можете да спечелите някоя от трите възможни награди, според броя на събраните печати

От 16:30, аудитория 130, Вечер на химията с Корпуса за бързо гърмене - Забавни опити с огън и жупел, космически студ, гейзери от пяна и други цветни изненади.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !