Софийски фестивал на науката: Как работи мозъкът?

НаукаOFFNews Последна промяна на 01 май 2018 в 08:16 5647 0

© Gabriel González-Escamilla, CC BY

Остават само 10 дни до началото на поредния Софийски фестивал на науката.

Този празник на любознателните ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

13 май 2018, неделя, 12:00 до 13:00, зала Космос, вход с билети

Как работи мозъкът?

Как една снимка е успяла да намали драстично разходите за почистване на цяло летище? Коя е думата, която може да удвои броя на хората, склонни да дарят орган?

Учените, занимаващи се с поведенчески науки, изучават как мозъкът обработва информация и използват тези данни за разрешаването на реални проблеми. Д-р Дейдри Робъртсън от Отдела по поведенчески изследвания към Института за икономически и социални проучвания в Ирландия и победител на “FameLab” в Ирландия от години се занимава с темата за поведенческите особености. С примери от цял свят тя демонстрира как поведенческата наука се използва за спестяване на средства, подобряване на човешкото здраве и опазване на околната среда.

На английски език с превод на български.

В партньорство с Посолство на Ирландия в България.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !