Софийски фестивал на науката: Науката ще спаси света

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 април 2018 в 00:00 6192 1

Кредит © Roey Tzezana

Поредният празник на науката - Софийският фестивал на науката 2018 ще се проведе от 10 до 13 май (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

11 май 2018, петък, 19:30 до 20:30, зала Мтел Арена, вход с билети

Науката ще спаси света

Почти ежедневно ни заливат апокалиптични прогнози за гибел и разрушения, глад и мизерия, изчерпване на земните ресурси и разпад на човешката цивилизация. Последните няколко века изобилстват от подобни предсказания, но те всеки път се оказват грешни. Защото разполагаме с един безграничен ресурс – човешката иновативност, благодарение на която всяка година технологиите се развиват все повече.

Футуристът и нанотехнолог Рои Цезана от Центъра за технологични анализи и прогнози в Университета в Тел Авив, финалист от “Лаборатория за слава FameLab” в Израел, споделя как науката ще спаси света и защо човечеството ще продължи да се развива и справя със съществуващите опасности.

В духа на темата, на сцената в София се качва “роботското тяло” на Рои, което той ще управлява и чрез което ще говори с жива връзка от САЩ. Каним ви на среща-разговор за бъдещето с учен в тяло на робот и с ум на футурист.

На английски език с превод на български. В партньорство с Посолство на Израел в България.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!