MWC 2015: Deutsche Telekom, Intel и Cisco ще финансират стартъпи в сферата на Internet of Things

Трите компании обявиха съвместен акселератор за стартиращи фирми по време на Световния мобилен конгрес в Барселона

Александър Александров Последна промяна на 04 март 2015 в 16:42 2335 0

Challenge Up

Кредит Challenge Up team

Новата инициатива Challenge Up! ще подкрепя иновациите в областта на "Интернетът на нещата"

„Интернет на нещата“ (IoT - Internet of Things) е технологична концепция за свързване на различни обекти около нас с интернет. Според нейните автори, в близко бъдеще светът около нас ще е изцяло свързан и ще можем да управляваме разнообразни предмети през телефона – например домовете или офисите си, както и да получаваме в реално време информация от различни сензори, разпръснати в градовете или природата.

Този нов сегмент, който може да промени изцяло живота ни в бъдеще, е от важно значение за телеком операторите, които виждат в него възможност за сериозно нарастване на приходите си. Затова не е чудно, че немската група Deutsche Telekom, която е сред най-големите оператори в света, създава нов акселератор за подкрепа на стартиращи фирми, разработващи конкретно Internet of Things приложения.

Компанията, която преди няколко години обяви собствен комплект за разработка на софтуер (SDK – Software Development Kit) специално насочен към свързването на машини (т.нар. machine-to-machine комуникация), обяви в рамките на провеждащия се в Барселона Световен мобилен конгрес ново партньорство с Intel и Cisco, заедно с които ще бъде създаден акселераторът Challenge Up!. Конгресът, на който присъства и журналист на Offnews.bg, се провежда от понеделник до четвъртък в Барселона и събира над 70 000 представители на телеком сектора, а технологиите за свързване на машини и концепцията Internet of Things са един от фокусите на събитието.

В рамките на акселератора трите водещи корпорации ще подкрепят стартиращите фирми със съвместни проекти, менторство, създаване на връзки с потенциални клиенти, маркетинг и различни корпоративни ресурси. Припомняме, че и трите компании имат собствени програми за подкрепяне на стартъпи - Cisco Entrepreneurs in Residence, Intel Business Challenge Europe и hub:raum powered by Deutsche Telekom, а новата инициатива ще включва ресурси от всички тях.

В нея ще могат да кандидатстват стартиращи проекти в начален стадий на развитие, а крайната дата за кандидатстване е 25 май. През юни ще бъде проведена интензивна едноседмична програма, наречена Acceleration Week, а след това стартъпите ще преминат през четиримесечна инкубационна програма (от юли до октомври), която ще се проведе в Краков, Берлин и Виена.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !