Български ученици с върхови постижения в елитни британски колежи

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 август 2016 в 10:00 14655 0

Изабела Илчовска (вляво) и Глория Трифонова .

Българските ученички Глория Трифонова (19 г.) и Изабела Илчовска (19 г.) се радват на изключително високи постижения, след като този месец се дипломираха с отличие в два от елитните колежи на Abbey DLD – DLD College London и Abbey College Manchester.

Глория завършва с пълно отличие (AAAA) средно образование A-Levels* в намиращия се на Уестминстър Бридж DLD College London, където е изучавала „Политически науки“, „История“, „Английски език и литература“ и „Социология“.

“Глория внесе европейско измерение в обучението си. Безспорните й качества в изучаването на всички предмети съвсем естествено я подтикнаха да избере да продължи висшето си образование в областта на политическите науки и международните отношения и по-специално „История и теория на военните отношения“ . Радваме се, че беше приета в изключително популярното и желано висше учебно заведение King‘s College London”, сподели директорът на DLD College London Рейчъл Борланд.

Успехът на Глория Трифонова беше отбелязан и във вестник Guardian по повод излизането на резултатите от A-levels в колежа.
През изминалата учебна година учениците от DLD College London получиха възможността да учат в новопостроена 15-етажна сграда, която разполага с изключителни възможности за обучение, разнообразен кетъринг и пансион.

Другата ни сънародничка - Изабела - завършва международната Foundation Program (IFP) в разположения в центъра на града водещ независим колеж Abbey College Manchester, специалност „Бизнес и математика“ с отличен резултат 68%. Обучението представлява интензивна едногодишна програма, разработена като алтернатива на A-Levels, която подготвя учениците за учебните процеси в бакалавърски програми във Великобритания. Изабела е избрала да продължи образованието си в Университета Дърам, специалност „Бизнес и мениджмънт“.
Директорът на Abbey College Manchester, Лиз Илам сподели: “Изабела е изключително изявена ученичка, която положи много усилия през изтеклата година, и ние сме много доволни от нейните постижения. Пожелаваме й успех в бъдещите начинания!“.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !