Определен е стартовият прозорец на Crew Dragon с екипаж към МКС

Федералната комисия по комуникациите на САЩ посочва интервал между ноември 2019 г. до май 2020 г.

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 юни 2019 в 11:53 3393 0

Кредит NASA

Изминаха три и половина месеца, откакто космическият кораб Crew Dragon се стикова с Международната космическа станция (МКС). Но през това време се случи "аномалия" на площадката за кацане Landing Zone-1 в Кейп Канаверал, Флорида - експлозия, която почти унищожи капсулата. Това съобщиха очевидци, които заснеха инцидента. Досега бе неизвестно дали това събитие ще повлияе на бъдещия график за изпитания на кораба, включително пилотиран полет до МКС. Сега в заявката към Федералната комисия по комуникациите на САЩ вече са отложени датите за тестване.

Предварителният тестов пилотиран полет бе планиран за юли. 

Сега SpaceX е изпратила заявка до Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) за разрешение за използване на определени честоти за времето на първия полет с екипаж на Crew Dragon. Посочва се срокът на валидност на разрешението: от 1 ноември 2019 г. до 1 май 2020 г. Заявката е публикувана в сайта на FCC.а сайте FCC.

В коментар пред репортери на парижкото авиационно шоу администраторът на НАСА Джим Бриденстин (Jim Bridenstine) призна, че скорошното унищожаване на капсулата на SpaceX Crew Dragon по време на статичен тест е сериозна пречка за графика на полетите на НАСА. 

Корабите на SpaceX Dragon Spacex и CST-100 Starliner от Boeing са част от програмата Commercial Crew Program, която има за цел да се създадат частни космически кораби, способни да доставят американски астронавти до МКС.

За тази цел НАСА използва руския кораб "Союз" от 2011 г. досега. През май Boeing успешно извърши тестове на Starliner, но още няма безпилотен полет до МКС. Това се планира през август, а през ноември тази година - пилотиран.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !