27 ноември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Яденето на чесън прави мъжете по-привлекателни за жените

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 02 януари 2017 в 11:00 99731

Неподправената миризма на чесън може и да ни накара да слезем от градския транспорт, но се оказва, че зеленчукът е възможно да има неочакван ефект върху телесната миризма.

Ново изследване, публикувано в Appetite, подсказва, че яденето на чесън може да направи телесната миризма на мъжете по-привлекателна за противоположния пол, съобщава Scientific American.

Учените от дълго време насам са установили зависимост между режима на хранене и привлекателността при проучванията с животни - например женските саламандри демонстрират по-голямо привличане към мъжките екземпляри с хранителен режим, който е с богато съдържание на хранителни вещества.

Но изглежда, че подобна възможност не е напълно изключена при хората.

В поредица от опити 42 мъже са поставени на режим, включващ чесън в суров вид или под формата на капсули. След това те трябвало да носят памучни лепенки под мишниците си за период от 12 часа.

По-нататък, те отново трябва да носят памучните лепенки, но в условието на режим, изключващ чесън. Впоследствие миризмата на лепенките е оценена от 14 жени, които колективно преценяват телесната миризма при режима, включващ чесън, като по-приятна, привлекателна и мъжествена в сравнение с другото условие.

Достатъчно е изяждането на четири скилитки, или 1000-милиграмова капсула, за да се прояви ефектът. Чесънът повишава нивата на антиоксидантите в тялото и убива вредни бактерии, и би могъл да повлияе на миризмата на потта ни така, че тя да подсказва по-добро здравословно състояние на отсрещния пол - предполагат учените.

"Жените също така е възможно да използват сигнали от телесната миризма, за да се ориентират към партньор, който би могъл да осигури достъп до добри хранителни ресурси", според етолога Житка Фиалова от Университета Чарлз в Прага, водещ автор на изследването.

Макар че съществуват предишни проучвания при хората за въздействието на хранителния режим върху привлекателността на телесната миризма, техните резултати не са все още репликирани.

И все пак не прекалявайте с чесъна.


+ 3
- 2
А яденето на нечесан прави жените по-привлекателни за мъжете!

Поздрав!
 
Още от : Скептик
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.