Мъжете, които ядат салати, миришат по-привлекателно за жените, според науката

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 септември 2016 в 12:00 12758 2

Кредит telegraph.co.uk

Мирисът играе голяма еволюционна роля в избора на потенциален партньор. Носовете ни разбират кога плодовитостта е на ниво и още много неща, за които не подозираме, пише Popular Science.

Изследователи решили да определят дали храните, богати на каротеноиди, пигменти, увеличаващи привлекателността на кожата, ще придадат привлекателност и на телесната миризма. Те дали на жени да помиришат проби мъжка пот и да им дадат оценка за характеристики като интензивност, качество и дали изпитват удоволствие от аромата.

Резултатите, публикувани в Evolution and Human Behavior казват: мъжете, които ядат предимно зеленчуци и плодове, както и разумни количества мазнини, месо, яйца и тофу, миришат по-добре от тези, които ядат много въглехидрати.

Диети с ниско съдържание на въглехидрати, произвеждат пот със цветен, плодов, сладък и приятен аромат, докато по-висок прием на въглехидрати води до по-силна, по-малко приятна миризма на тялото.

Ако това проучване звучи ужасно за нормалните хетеросексуални мъже, учените обясняват: жените инвестират повече и са чувствителни към нуждите на репродукцията, при жените мирисът стои по-високо в скалата им на избор, отколкото при мъжете, мъжете отделят повече пот и миришат повече от жените, а жените превъзхождат мъжете в повечето обонятелни задачи.

Урокът е: Ако сте мъж, който търси жени, хапвайте повече салата и оставете пицата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12034

2

Flameflower

04.09 2016 в 20:58

В БГ салатата е в неразривна връзка с ракията, т.е привличането не е за дълго :)))