Плацента срещу гранатомет

Ваня Милева Последна промяна на 05 юли 2017 в 10:00 11897 1

Случаят, при който бе пребита д-р Гагова от маниак на тема плаценти, ни накара да прегледаме какви легенди се въртят около този временен орган, служещ за приемане и предаване на кислород и хранителни вещества между майката и плода.

След раждането плацентата се смята за биологичен отпадък, за който се води строга отчетност и се събира и унищожава според наредба на Министерството на здравеопазването и МОСВ, а лекарите нямат право да я дават на родителите на бебето.

За модата да се превръща плацентата в смутита, трюфели или хапчета, които да се консумират без каквато и да било полза за здравето, а напротив - носят опасност от заразяване, писахме в статията "Поглъщането на плацента може да причини опасни бактериални инфекции".

Но бърз преглед в мрежата показва, че има къде-къде по-екзотични приложения на плацентата, както и употребата й от тайни общества на рептили и естествено - на евреи.

Плацента срещу гранатомет

Най-респектиращото качество на този временен орган все пак изтъква Маг Соня : "Амулет с плацента пази от покушение с гранатомет"!

Специалистката по литотерапия (лечение с камъни) Соня Лалева-Девананди твърди, че "политици, мастити бизнесмени и хора от ъндърграунда се пазят от лапите на смъртта с невероятно мощни амулети и талисмани" с плацента. Тя може да ги предпази от покушение дори с гранатомет.

Да се зарови!

"Важно е плацентата да се изисква от болницата и да бъде правилно погребана! Пригответе си няколко пакетчета Босилек, Розмарин, Дафинов лист, Сминдух, Салвия, с които да я обработите непосредствено след излизането й. Поставете я в няколко найлонови торби заедно с билките и възможно най-скоро се погребва в предварително избрано място. Най-добре е да се сложи под вековно дърво или да се посади нова фиданка. По здравето на дървото се съди за здравето на детето, затова е добре да изберете устойчиво дърво"- пише сайтът Ayurveda For Life.

Според статия с многозначителното заглавие "Живеем с демони и змейове от векове" в "Жената днес" плацентата трябва да се зарови в земята, защото "ако зла жена открадне част от плацентата след раждане, отнема плодовитостта на майката".

Активистка на естественото раждане препоръчва хомеопатично лекарство от плацентата "за емоционален дистрес, депресия, безпокойство, хормонален дисбаланс, а също и при колики при бебетата, никнене на зъбки или безпокойство при раздяла и много други".

Заговорът на евреите да ни приберат плацентите

Особена популярност придоби едно фантастично-параноично четиво, публикувано от българските "Анонимни" -  "Къде отиват плацентите, пъпните връви и кръвта им, наситена с имуно-глобулини?". За автор се представя тайнствената фигура на проф. Столешников.

Кой е "професор Столешников"?

Според руската онлайн библиотека livelib.ru личността му е "много мистериозна". Няма биография, няма снимки в интернет. Според самия него (липсват други източници) е професор и доктор. Обича да говори на читателите си на "Уотсън", а за себе си - в трето лице. Съществува мнение, че няма такъв човек и това е просто нечий псевдоним, при това дали е колективен или индивидуален - също е неизвестно.

Фундаментален негов труд е "Убийствената медицина - Откровенията на професор Столешников", в която лайтмотив е, че лекарите са убийци.

Неговите книги обединяват популярни теории на конспирацията като световния еврейски заговор и заговора на медицинската мафия, които искат да погубят всички с лекарства и ваксини.

"Професор Столешников посочва, че една глобална хунта се опитва поголовно и насилствено да ваксинира целия свят; според него е напълно възможно “ваксинирането” да е вид “чипизиране” на хората, маскирано зад борбата с болестите".

Кога се реже пъпната връв

Според професора пъпната връв се прекъсвала твърде рано, а целта е "да се погуби наполовина здравето на бебето", лишавайки го от имуноглобулини. Вместо това децата са ваксинирани:

"И веднага започват да дупчат детето с ваксини, например, с жива ваксина полимиелит, т.е. с жив вирус, опитвайки се да го заразят с полимиелит; и освен това – вече за никого в интернет не е тайна, че ваксините представляват – ракови клетки и набор от най-силни имунодепресанти, започвайки с живак и сквален (т.е.-говно!). "

"Не е тайна" обаче за всеки, който има поне малко здрав разум и способност да го използва, че ваксините са спасили и спасяват и днес милиони хора и точно кампанията срещу тях е истинското престъпление и арогантна и беззотговорна игра с човешния живот.

А всъщност медицинската практика навсякъде по света и в частност и у нас пъпната връв да се прерязва, когато спре да пулсира пъпната артерия и бебето не губи абсолютно нищо. Но и срязана по-рано, не уврежда по никакъв начин новороденото или бъдещото му развитие.

Плацентата - "платина и брилянти" или отпадък

Наистина плацентата е ценен носител на стволови клетки, но в момента, в който кръвообръщението се прекъсне, след изваждане на плода, всички хормонални продукти, както и тъканите претърпяват разграждане в рамките на няколко минути.

Въпреки многобройните клинични проучвания на ембрионалните стволови клетки, все още няма одобрен продукт за клинични приложения. Според International Society for Stem Cell Research много малко процедури със стволови клетки са доказано безопасни и ефективни.

От друга страна, плацентата всъщност не е стерилна, най-често е замърсена с бактерии и вируси и вместо по-ценна от "платина и брилянти" по думите на професора, с нея трябва да се действа внимателно като с опасен биологичен отпадък - само с ръкавици, в специални жълти чували, пренася се със специални транспортни средства по планиран маршрут и т.н., според наредбата на МЗ и МОСВ. Има процедура, по която да се даде плацентата на родителите, но с предварителна заявка, за да се изследва и провери.

Хигиена

Но според професора всички деца, с изключение на еврейските, "са насила донори на неизвестен потребител".  Тук "научното светило" ни води в доста гнусничките дебри на антисемитизма. Предлагам да не го последваме. Трябва да спазваме някаква хигиена и да избягваме "биологичните отпадъци" и в мрежата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

09.07 2017 в 00:29

Лудата с гранатомета има поне някакви спирачки. А другите открито рекламират човекоядството. Сигурно и оня луд от игил, който ядеше сърца, също има някакъв аргумент. Не разбирам обаче, защо тия хора не са в затворите и лудниците.