Благотворителен концерт в полза на националния отбор по астрономия (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 януари 2016 в 11:43 7958 3

Кредит СРООПН

Българският олимпийски отбор по астрофизика, който се връща у нас с един златен и два бронзови медала от IX Международна олимпиада по астрономия и астрофизика, която се проведе от 27-ми юли до 3-ти август 2015 г. в Индонезия.

На 15 януари (петък) ще се проведе благотворителен концерт в полза на националния отбор по астрономия от 19:00 ч. в зала 3 на НДК.

Събитието е посветено на българския отбор по астрономия. Необходима е сума в размер на 14 000 лв. за закупуване на 7 самолетни билета за предстоящата Международна олимпиада по астрономия и астрофизика в гр. Бубанешвар, Индия, която ще се проведе през декември 2016 г.

Цената на билета е 10 лева, а със събраната сума ще се осигури транспорта на 5 млади и талантливи деца и двамата им ръководители.

Сметката по която всеки може да дари средства е следната:
Дарителска сметка на СРООПН: Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995

Може да дарите и на следния линк: 
http://olympicbg.org/donate

Националният олимпийски отбор по астрономия на България представя страната ни на две международни олимпиади всяка година – едната е Международна олимпиада по астрономия, а другата – Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. Участниците в отбора се избират измежду победителите от четирите кръга на националната олимпиада по астрономия.

До 2015 г. нашите състезатели са завоювали общо 76 медала – 15 златни, 25 сребърни и 36 бронзови. Българският ученик Стефан Иванов е абсолютен първенец в XX-тата юбилейна Международна олимпиада по астрономия през 2015 г.

Международната олимпиада по астрономия и астрофизика е престижно състезание, в което с всяка изминала година участват все по-голям брой страни. За първи път се провежда през 2007 г., а България участва от 2011 г. насам. През 2015. се състезаваме с още 40 страни.

За още новини - следете страницата на събитието във Facebook.

Нека подпомогнем изявата на младежите и да им дадем възможност да представят България в предстоящото състезание.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2016 в 11:11

Бюрек Ага, недей пита къде е МОН, защото такова министерство няма. В сградата, където би трябвало да е въпросното министерство, се подвизава лицето Танев, за което се твърди, че било професор. Същото лице, преди време, "разясни" на група ученици, че Михаил Ломоносов, Фредерик Жолио-Кюри и Асен Златаров не били никакви учени. Първият бил просто руснак и нищо повече. Вторият бил фукльо, който бил пълна нула. А третият, който е любим професор на всички студенти от СУ през тридесетте години на двадесети век, бил известен само защото бил посетил Съветския съюз и бил дал положително мнение за видяното там. При такъв "министър" на образованието и науката, пари за млади български учени няма да има. Това е положението.

07.01 2016 в 16:18

Пуснете кампания със смс-и или сметка да може човек да даде някой лев.
За транспортни разходи за "дебелогъзата" министърка да реже ленти има пари, но за тези деца няма, срамота....къде е МОН!?

07.01 2016 в 13:12

Дайте сметки да помогнем на децата, че не всички имаме времето и възможността да присъстваме на концерта, а начинанието е повече от благородно! След като крадливата ни държава-мащеха, управлявана изцяло и само от Мафията, не желае да субсидира дори и частично бъдещите ни светила в науката, е редно ние, гражданите, да се погрижим за това.