До 10 април МОН приема проекти за конкурса "Млади таланти"

Класираните на първите три места ще представят България в Европейския конкурс в Брюксел

Наука OFFNews Последна промяна на 03 март 2016 в 09:30 2915 0

До 10 април 2016 г. в Министерството на образованието и науката могат да се подават проекти за участие в 18-ия Национален конкурс "Млади таланти", който ще се проведе от 26 до 28 април 2016 г.

В конкурса могат да участват млади учени с научноизследователски и иновативни проекти в областта на природните и инженерните науки, хуманитарните и социалните науки, здравето и медицинските науки. Проектите се предават в МОН в електронен вариант.

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс получават правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), което е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. През тази година 28-то европейско състезание ще се проведе от 15 до 20 септември 2016 г. в гр. Брюксел, Белгия.

Три проекта ще получат право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2016 г. от 9 до 15 юли 2016 г. в гр. Тулуза, Франция. Ежегодно това участие се осъществява чрез съдействието на Фондация "Еврика" - единствен пълноправен член за България в МИЛСЕТ ( MILSET) – независима, неполитическа младежка организация с нестопанска цел, която цели развитие на научната култура сред младите хора чрез организирането на научно-технологични програми, научни панаири, научни лагери, конкурси и други дейности.

Чрез фондация "Еврика" България получава право на участие във форума на преференциални цени. Два проекта ще бъдат отличени с поощрителни парични награди.

За подготовката на участниците в конкурс "Млади таланти" ще се включат учени от Института по математика и информатика към БАН и от клуб "Млади учени" към БАН. Информацията за конкурса е разпространена в училищата в страната и чрез регионалните инспекторати на МОН.

Допълнителна информация можете да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !