Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Спряган за секретар на образованието в САЩ мисли, че еволюцията идва от Сатаната

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 ноември 2016 в 12:45 10646 3

Кредит AP Photo / Susan Walsh

Спряганият за секретар по образованието в новия кабинет на Тръмп неврохирург Бен Карсън разкри тази седмица убежденията си за Бог, сътворението и възрастта на Земята пред Fox News.

На въпроса на водещия Бил О'Райли, той отговори, че не знае "на колко години е Земята", пише Тhe Вlaze.

"Знам, че много хора казват, че аз вярвам, че Земята е на 6000 години, но те нямат основание да говорят това. Не знам на колко години е Земята", заяви в понеделник вечер Карсън. "[Битие] казва:" В началото Бог сътвори небето и земята"- и след това има някакъв период".

И продължава: "Вие не знаете колко време е изтекло".

Д-р Бен Карсън е почетен професор в Института Джонс Хопкинс, Факултет по медицина. Той направи тези изявления след въпроса на О' Райли: "Наистина ли сте креационист?". Пенсионираният неврохирург отговори, че вярва, че "Бог е нашият създател", въпреки че не приема 1:1 разказа за Адам и Ева както е в Стария завет.

Карсън намекна, че някои просто не разбират силата на Бог.

"Той е Бог. Ако иска да създаде Земя, която е на възраст милиарди години, той може да го направи", - добави той, обръщайки се към критиците, които категорично отхвърлят такава представа. "Те не могат да го направят. Как така се опитват да влязат в една и съща категория с Бог?"

Последните изявления на Карсън за еволюцията също привличат вниманието. Ето какво казва той по темата в интервю за списание Time миналия месец.

Попитан какво е имал предвид в реч от 2011 г., в която казва, че "еволюционната теория на Дарвин е вдъхновена от Сатаната", Карсън отговаря:

"Е, вие може би няма да го разберете, никой няма да го разбере, след като не вярва, че има сили на доброто и сили на злото".

Карсън обясни, че под "сили на злото" е имал предвид, че има сили, които се опитват да накарат хората да отхвърлят съществуването на Бог и това е възгледът, че теорията на еволюцията е правилна.

"Вярвам в микроеволюцията. Вярвам в естествения подбор. Но в по-различна версия за тях", заяви Карсън. "Еволюционистите казват, че те са доказателство, че теорията на еволюцията е вярна".

И продължава: "Аз казвам, че това е доказателство за един интелигентен и грижовен Бог, който даде на своите създания способността да се адаптират към околната среда, така че да не трябва да започва отначало всеки 50 години".

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12055

3

rrumito

20.11 2016 в 10:15

Бен Карсън е световноизвестен американски неврохирург, който стана прочут с разделянето на сиамски близнаци. Той е професор по неврохирургия, пластична хирургия, онкология и педиатрия. Бен Карсън става на 33 години директор на педиатричната хирургия на болницата "Джонс Хопкинс", Балтимор.
Беше му предложен пост на Министър на Здравеопазването, който той отказа.
Желая на написалият статията и разпространяващите я тъпанари да бъдат осенени от поне малко от неговата интелигентност.

29217

2

Лопе де Вега

14.11 2016 в 15:44

М-р Карсън има право на убеждения! Така, както някои са убедени, че човека е създаден едва ли не от Дарвин. Научното доказване на истината за създаването на света е задължение на материалистите. Останалите имат право да вярват в нещо друго.

Само за справка - еврейски учени са пресметнали възрастта на света по наличните данни от Библията. Според тези сметки вече сме в 5778-ата година.

Поздрав!

12015

1

Yoan-Alexander Grigorov

14.11 2016 в 15:16

Професора не звучи като типичните креационисти, доста по-умерен е в последните си изказвания, съдейки по тази статия.

П.П. Наука OFFNews ми е любимия сайт. Продължавайте в същия дух!