Теленор ще дари на победителя в конкурс за модернизация на училищната среда 200 хиляди лева

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 11:03 6997 0

Теленор обявява конкурс за проекти, насочени към модернизиране на учебната среда в българските училища. Инициативата „Дигитална класна стая“ има за цел да насърчи използването на съвременни технологии и методи, които ще подобрят условията на преподаване и ще повишат ефективността на образователния процес.

Участие в конкурса на Теленор могат да вземат всички държавни и общински училища в страната, които подадат своето проектно предложение на електронен адрес: [email protected] до 30.06.2015 г. включително. Наградният фонд на конкурса е 200 000 лв., като избраните предложения ще получат финансиране в размер до 90% от общата стойност на проекта. Максималната сума, която ще бъде предоставена за всеки печеливш проект, е 100 000 лв.

За да бъдат включени в конкурса, предложенията трябва да отговарят на определени изисквания, публикувани на интернет страницата на компанията на този адрес.

Всяко държавно или общинско училище може да участва само с едно проектно предложение. Сред критериите за участие са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др.

Предложенията в конкурса „Дигитална класна стая“ ще бъдат разглеждани в периода юли-септември от жури, съставено от представители на Теленор, Технически университет – София и Джуниър Ачийвмънт България.

Печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30-ти ноември 2015 г., като преди това финалистите ще бъдат поканени да представят идеите си пред журито в конкурса.

Инициативата „Дигитална класна стая“ е част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. Като отговорен инвеститор в обществото, компанията се стреми да насърчи младежите да използват потенциала на съвременните технологии, за да улеснят достъпа си до информация и усвояването на нови знания.

Сред реализираните до момента проекти е модернизирането на „Центъра за лидери“ в 19 СОУ „Елин Пелин“ в София, за което в края на 2014 г. Теленор дари 107 000 лв.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !