Пълна програма на Деня на отворените врати във Физическия факултет

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 април 2018 в 08:31 5455 0

Традиционният "Ден на отворените врати" във Физическия факултет ще се проведе утре от 10:00 до 17:00. 

Поканени са всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен ден – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света.

В рамките на Деня на отворените врати ще се проведат популярни лекции за новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за работа в различни области на физиката.

Посетителите ще могат да научат къде и как се раждат звездите, да видят демонстрации на приложения за Android (таблет и смартфон), да разберат как се става синоптик и да направят прогноза на времето, колко забавна може да бъде геофизиката.

Посетителите ще могат да се запознаят с видовете лазери, да присъстват на експерименти и демонстрации по оптика, магнетизъм, електричество, лазери, електроника, астрономия, геофизика и метеорология, твърдо тяло, нанотехнологи, комуникации и други области на физиката в повече от 30 лаборатории.

Предвидени са прожекции на научно-популярни филми.

Всеки, които има интерес, може да посети и Университетската астрономическа обсерватория в Борисовата градина.

Адресът на Физическия факултет е: бул. „Джеймс Баучър“ 5, София. 

Следете новините за събитието във Facebook страницата на събитието.

Пълна програма на Деня на отворените врати

Допълнителни събития

На 28.04.2018 г., в Деня на отворените врати от 15.30 в зала А205 ще се проведе финалът на състезанието "Прибори за лабораторията". Жури в състав трима преподаватели и двама студента ще определи победителя. За повече информация вижте тук: http://pribori.phys.uni-sofia.bg

На 28.04.2018 г., в Деня на отворените врати, във фоайето пред зала А207 от 10.30 ч. ще пее хора към 91 Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" с ръководител Красимира Цуцуманова.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !