Археолози от Ирландия откриха останки от нов хуманоиден вид

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 април 2015 в 15:00 9514 1

Кредит World News Daily Report

Екип от археолози от Университета в Дъблин (University College Dublin) са открили три скелета от неизвестен досега хуманоиден вид с изключително малък размер в горист район на Източна Ирландия. Екземплярите размери между 47 и 61 сантиметра и са изцяло нов вид хуманоиди, различен от съвременниците им, живяли през 12 - 13-ти век, съобщи научния сайт World News Daily Report.

Костите, които са били частично отринати, вероятно от скорошно валежи, са намерени от три местни деца, които са играели в района. Децата веднага се обърнали към полицията, вярвайки, че са открили останки на убити деца. Патологът бързо разбира, че това не е съвременно местопрестъпление, а необичаен археологически обект. Той се свързва с Университета в Дъблин, за да помоли за помощ, който изпраща професор Едуард Джеймс МакИнес (Edward James McInnes) да анализира откритието.

Телата - две женски и едно на мъж - са открити с малък брой артефакти на територия, която изглежда, е малко селище, близо до брега на река Бойн. Екипът от археолози под ръководството на проф. МакИнес, е нарекъл вида Homo minusculus , което означава "сравнително малък".

Тази малка брадва - нож е намерена в близост до тялото на мъжкия индивид. Предполага се, че е била използвана едновременно и като оръжие и като инструмент. Снимка: World News Daily Report.

Различни малки каменни сечива и оръжия са били намерени в близост до телата, включително и една брадва, два ножа, копие и дори две миниатюрни игли за шиене. Тези артефакти показват, че Homo Minisculus е достигнал технологично ниво, сравнимо с това на хората ловци и събирачи от палеолита, тъй като не са намерени на мястото глинени или метални предмети. 

Радиовъглеродният анализ въз основа на костите и артефактите е показал, че те могат да се отнесат някъде между 1145 и 1230 г., което означава, че видът е съжителствал със съвременните хора повече от 45 000 години. За подобни същества, като в това невероятно откритие, говорят многобройните приказки и истории от Средновековието, които бяха считани за фантастични от историците, но може наистина да се основават на реални факти. Homo minusculus може да е вдъхновил историите на леприкони и елфи, които се срещат широко в европейския фолклор.

Професор МакИнес и екипът му вярват, че Homo minusculus може да са изчезнали в резултат на унищожаването на местообитанията му от околните човешките общности.

Обяснението за малките размери на Homo Minisculus остава загадка, но проф МакИнес вярва, че това може да е свързано с недостига на ресурси по време на последния ледников период, който е продължил през последните години на плейстоцена, от преди около 110 000 до 12 000 години.

След откриването на Флоренския човек (който в изправено положение е около 1.1 м височина) през 2003 г., на остров Флорес в Индонезия, човешки подвид, който се смята, че е изчезнал преди около 30 000 години, тази нова находка доказва, че много различни човешки подвидове действително са съществували заедно със съвременните хора хиляди години.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2015 в 21:42

Това е фалшива новина! Проверете си информацията в Google