Приложение за iPhone 6 дава възможност за рентгенов образ

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 април 2015 в 17:06 6204 2

Кредит World News Daily Report

Ново уникално приложение за iPhone 6, пуснато тази седмица и създадено от компанията Comtech, Лос Анжелис, предизвиква противоречиви отзиви у потребителите. То дава възможност на потребителите да използват своя iPhone 6 като рентгенов апарат, съобщава World News Daily Report.

Новото приложение е приветствано за своята находчивост от научната общност, защото може драстично да помогне при диагностицирането на различни заболявания, особено в отдалечени райони на света, където рентгеновите апарати са скъпи и трудно достъпни. Но определена група, защитници на правата на потребителите е изразила несъгласие, определяща приложението като "неприлично" и "прекалено неморално", защото би могло да се използва, за да се виждат хората без дрехи.

Приложението, което ще работи само на мобилния телефон iPhone 6 използва най-иновативна технология, една традиция вече за новите продукти на Apple.

Снимка: World News Daily Report

Новото приложение, което е планирано да излезе тази седмица среща вълна от критики.

"Тази технология ще позволи на хората, които нямат достъп до здравни заведения, да бъдат диагностицирани само с мобилен телефон" - признава Джеймс Грант (James Grant), ръководител R & D на Comtech. - "Разбира се, недостатък е, че тази технология може да се използва, за да се надникне през стените на банята, а също и през облекло" , признава той. "Мисля, че хората трябва да разберат, че положителните ефекти многократно надхвърлят недостатъците в този случай" - заяви Грант пред репортери.

Новото приложение е планирано да бъде пуснато на пазара през април и трябва да струва под 20 $.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2015 в 16:27

За разлика от възможността да си гледаш костите през айфон която едва ли ще я има в близките 5-6 версии на хардуера, "проявяването" на телесни повърхности зад даже съвсем леко прозиращи материи си е съвсем валидна техника за обработка на изображения. Особено ако камерата е по-сериозна и фотографът знае как да улесни нещата. Определено се виждат не само гърдите на девойките, но и бемките по тях.

01.04 2015 в 21:47

Моля, слагайте някакви маркери за първоаприлските си шеги, защото утре някой ще го прочете, няма да обърне внимание на датата на публикуване и ще го помисли за истина.