Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Гледайте на живо необичайната слънчева активност (стрийм, видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 19 август 2016 в 19:00 9905 2

Слънцето в центъра на нашата планетна система е подвижна огнена топка от газ, която постоянно се движи, променя и изригва заради бурни химични реакции, които могат да унищожат многократно Земята ако не бяхме на безопасно разстояние.

Но тази седмица Слънцето се оказва много по-активно, отколкото обикновено като предлага възможност да се изследват тези реакции по нов начин, пише сайтът на автоматизираната система телескопи Slooh.

Днес, 19 август в 24:00 българско време, благодарение на Обсерваторията Прескот в Аризона ще можем наживо да наблюдаваме голям, активен район на Слънцето в източния край на нашата звезда. 

Слънчевата активност се проявява в много форми, от малки експлозии, слънчеви ветрове, до масивни слънчеви изригвания от клас X, най-мощният, при които претоварват измервателние сензори и имат ефекти върху живота тук, на земята. Понякога слънчевата активност може да доведе до красивите полярни сияния, които в редки случаи стигат дори до Куба. X-клас изригванията причиняват радио прекъсвания, нарушават комуникациите на мобилните мрежи и дори прекъсване на тока.

По време на предаването на живо, ще бъде разгледана неотдавнашната активност, ще се говори за това, какво причинява тези изригвания и ще се обсъди как могат да повлияят на живота ни тук, на Земята.

Водещите ще разкажат и как можем да се подготвим за най-лошото, ако голям протуберанс ни порази някога без предупреждение.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

19.08 2016 в 19:11

Едно е сигурно - никаква, ама никаква слънчева химия не съществува.

Няма Слънцето толкова студена област, че да протичат химически процеси в нея.